• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 61 vizitatori online.

  Revista Conex Club 11-12/2001


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.
  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Anul si luna aparitiei: Noiembrie - Decembrie 2001
  Autor: S.C. Conex Electronic S.R.L.

  Din sumarul acestei reviste enumeram:

  AD 820
  - Acest circuit, proiectat de Analog Devices, este un amplificator pentru microfoane dinamice sau piezoelectrice. Optim, acest circuit functioneaza alimentat cu 5V, cand prezinta zgomot minim.

  TPA 731
  - Circuitul TPA 731 este un amplificator audio, mono, de mica putere, cu intrare diferentiala si imunitate mare la perturbatii de radiofrecventa. Este conceput sa lucreze pe o sarcina cu impedanta cuprinsa intre 8 Ohmi si 32 Ohmi, cand are randamentul energetic optim.

  TMP 01
  - Un tip de senzor monolitic de temperatura care mai include o referinta de tensiune si doua comparatoare.

  Internet & Internet
  - Se discuta despre adrese utile, retele, protocoale si adresare.

  Circuite imprimate - Structura de masa (I)
  - Dupa cum este cunoscut, circuitele imprimate standard sunt structuri conductoare (din cupru) amplasate pe substrat dielectric, cu rol de conectare "inter-componenta". Pe criteriul impedantei caracteristice, acestea se pot imparti in: structuri generatoare de impedanta controlata si structuri generatoare de impedanta necontrolata (nedefinita). Notiunea de "impedanta controlata" se refera la traseele ce prezinta o impedanta caracteristica constanta la propagarea semnalelor, fapt ce poate duce la realizarea unor adaptari corespunzatoare si la minimizarea reflexiilor, oscilatiilor de stabilire pe palier, supratensiunilor etc.

  Structura de masa (II)
  - Dupa cum s-a prezentat in cadrul primei parti, in privinta curentilor de intoarcere, bunul simt al proiectantului nu este nici pe departe apropiat de varianta corecta din practica. Curentii nu circula pe drumul cel mai scurt din punct de vedere geometric (pe calea de lungime minima) ci pe calea de impedanta minima. In acest articol se prezinta distributia densitatii de curent in planul de masa pentru structura simulata cu frecventa de lucru intre 1kHz si 100MHz.

  Frecventiometru 1000MHz
  - Acest frecventmetru are doua domenii de masurare: primul pentru frecvente pana la 60MHz si cel de-al doilea pentru frecvente inalte, pana la 1000MHz. Aparatul este echipat cu afisaj cu opt cifre, ceea ce ofera o citire comoda si precisa a frecventei semnalului aplicat la intrare. Este prevazut cu doua intrari, ambele cu impedanta de 50 Ohmi;

  Multimetrul digital DVM340DI
  - Multimetrul digital prezentat ofera utilizatorului posibilitatea determinarii valorice a tensiunii alternative, tensiunii continue, curentilor alternativi, rezistentelor, frecventelor, capacitatilor electrice si temperaturilor pena la 750C. Acest multimetru mai ofera posibilitatea de testare a diodelor si a continuitatilor circuitelor prin emiterea unui ton acustic in caz de continuitate.

  Calibrator de tensiune continua 0-10V
  - Urmare a articolului din Revista Conex Club 10/2001. Se prezinta domeniul de reglaj al potentiometrului P1.

  Service TV
  - Se prezinta blocul de comanda pentru receptoarele TV realizat cu microprocesorul tip PCA84c841P.

  Incarcator rapid pentru acumulatoarele Ni-Cd, Ni-MH
  - MAX713 si MAX712 sunt doua circuite integrate specializate pentru incarcarea rapida a acumulatoarelor. Deoarece caracteristicile de incarcare pentru Ni-Cd si Ni-MH difera, unul din circuite (MAX712) este specializat pentru acumulatoarele Ni-MH iar celalalt (MAX 713) poate incarca atat acumulatoare Ni-Cd cat si Ni-MH.

  Programe pentru calculul impedantelor traseelor de interconectare
  - Pentru optimizarea activitatii de proiectare PCB si reducerea timpului de alegere a configuratiilor corecte in cazul semnalelor digitale de mare viteza, analogice de inalta frecventa sau de microunde, unele firme dezvoltatoare de software pentru electronica s-au orientat spre realizarea unor programe specializate in determinarea impedantelor caracteristice ale diferitelor configuratii existente in practica, programe ce au capatat banala denumire de "calculatoare de impedanta". In acest articol se prezinta doua astfel de soft-uri specifice structurilor de interconectare standard si microunde, CIT25 si TXLINE.

  Cabluri coaxiale flexibile cu dielectric
  - Cablurile coaxiale care se incadreaza in categoria mentionata in titlul lucrarii sunt cele mai raspandite, deoarece sunt mai ieftine, mai usor de montat si au performante acceptabile in cazul semnalelor cu puteri mai mici de (0.1..3)KW. Alegerea cablului potrivit, ca orice proiectare, consta intr-un sir de compromisuri inteligente intre dorinte si posibilitati, aplicate pe un caz concret.

  Semnalizator
  - De foarte multe ori intalnim situatii in care vrem sa citim un CD, operatia intarzie si nu stim ce se intampla. Daca si unitatea folosita are un zgomot foarte mic nu ne ramane decat sa asteptam mesajul calculatorului. O solutie buna ar fi sa montam un dispozitiv electronic care sa ne semnalizeze ca unitatea respectiva cel putin este alimentata si se invarte.

  Voltmetru 4 1/2 Digiti
  - Acest voltmetru digital, realizat cu circuitul integrat ICL7135 este un convertor A/D de precizie cu iesiri multiplexate in format BCD ce asigura o precizie garantata de +-1 din 20.000 de numarari pentru capul de scala. In afara circuitului integrat ICL7135 mai sunt cateva etaje externe acestuia: decodorul binar-zecimal, referinta de tensiune termostatala (ICL8069), circuitul de ceas, circuitul de tensiune negativa de -5V (ICL7660).

  TDA1072A
  - Acest circuit, produs PHILIPS, este un receptor AM recomandat produselor electrocasnice si aparaturii montate pe autoturisme.

  ETCAI - Sistem software de invatare a bazelor electronicii (I)
  - O veste buna pentru electronistii amatori incepatori dar si pentru hobby-stii avansati dornici sa-si testeze cunostintele fundamentale de electronica "ETCAI Products", firma specializata in dezvoltarea de programe educationale in domeniul electronicii, a scos pe piata o versiune noua, imbunatatita, a unui pachet special destinat elevilor, studentilor si pasionatilor de electronica practica. Programul "ETCAI - Electricity & Electronics" este un soft realizat in mediul Windows ce contine sase blocuri independente destinate invatarii elementelor primare de electricitate si electronica. Programul reprezinta o adevarata bijuterie in domeniul educatiei interactive deoarece, pe langa faptul ca este prietenos si nu necesita cunostinte avansate de lucru cu calculatorul, este total orientat spre aspectele practice prin figurile si animatiile prezentate.

  Generator de semnale 10Hz...100kHz - Frecventmetrul
  - Generatorul de semnal propriu-zis a fost publicat in numerele 7-8/2001. Indicarea frecventei generate se efectueaza cu un frecventmetru care face obiectul prezentului articol.

  Cifru electronic
  - Montajul prezentat se poate monta ca interfata pentru activare / dezactivare alarma pentru apartament, actionare yala electromagnetica sau pentru controlul functionatii unor aparate electrocasnice fata de copii (TV, PC, etc.) avand ca iesire un releu de 5A.

  Transceiver 50MHz / 28MHz
  - Avand deja semnalul SSB format intr-un transceiver de 28MHz, cu ajutorul transceiverului a carui schema se prezinta, se pot obtine legaturi in banda de 6m, respectiv pe ecartul de frecvente 50-52MHz. Acest transceiver a fost publicat de DK7ZB in Funck Amateur din 1995.

  Convertoare analog / digitale si digital / analogice
  - Conversiile analog-digitale si digital-analogice reprezinta unele dintre cele mai interesante si importante dintre domeniile electronice. Convertoarele se intalnesc in majoritatea aparatelor de masurare moderne, ele realizand trecerea inevitabila dintre lumea analogica si cea digitala si invers.

  Capacimetru - adaptor pentru frecventiometru
  - Acest adaptor simplu permite masurarea capacitatilor mici, de pana la 1mF. Masurarea se face prin introducerea condensatorului de masurat intr-un oscilator RC.

  Surse:

  http://conexclub.ro/
  https://www.conexelectronic.ro/

  Poate esti interesat si de:

  Capacitmetru RS232 pentru pico si nano farazi
  Monitorizare consum baterie masina cu LM3914
  Revista Conex Club 10/2000
  Curs despre Seriile Fourier
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Revista Conex Club 11-12/2001 pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Conex Club 2001
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 05 noiembrie 2017.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.