• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 14 vizitatori online.

  Opinii

  First Electrical Book for Boys

  02/02/2021
  Dan A.
  Se pare ca datele (fisierele, muzica, filmele etc) au greutate proprie. Astfel, matematicianul John Kubiatowicz, de la Universitatea din California a descoperit ca un dispozitiv de citit carti electronice (eBook) cantareste mai mult atunci cand are memoria plina de carti.

  In urma acestei descoperiri s-a calculat si masa tuturor informatiilor de pe internet. Acestea nu cantaresc nici mai mult, nici mai putin de 50 de grame. Cat o capsuna mai exact.

  Aceasta informatie a fost publicata pentru prima data de realizatorii unei emisiuni online. Acestia sustin ca functionarea internetului (nu greutatea datelor) cantareste 50 de g. Ei mai sustin ca 50 de g este de fapt greutatea tuturor electronilor de energie electrica necesara pentru a functiona toate cele 100 de milioane de servere conectate la internet (din lumea intreaga).

  Chiar daca nu se poate calcula exact marimea datelor de pe internet, CEO (Google) a estimat totusi ca internetul contine 5 milioane de terabytes.

  https://www.media-max.ro/internetul-cantareste-cat-o-cap-
  suna/...


  First Electrical Book for Boys

  02/02/2021
  Sorin R.
  Majoritatea celor care deja au raspuns aici, cred ei ca stiu ce e electricitatea.
  Domnilor, cu putin mai multe cunostinte fundamentale despre fizica, matematica si electronica digitala veti vedea ca nu veti putea raspunde la o intrebare banala: cand cantareste mai mult un card oarecare de memorie?
  Cand este scris pana la refuz cu 1 logic sau cand este scris pana la refuz cu 0 logic? Succes!...


  First Electrical Book for Boys

  02/02/2021
  Alexandrescu Dan
  Foarte bine expusa problema. Desigur, explicatia este mult mai detaliata decat cea a articolului.
  Cu privire la electron, vad ca in 2008 o Universitate din Suedia a reusit sa capteze cateva imagini (nu prea clare) cu particula la 150 attosecunde; o attosecunda = 10^-18 secunde.
  Aveti mai multe detalii aici -> https://phys.org/news/2008-02-electron.html ...


  First Electrical Book for Boys

  02/02/2021
  Sorin R.
  Cand m-am apucat de scoli de profil, nu prea inalte, chiar medii as zice, despre atomi, electroni, materiale (semi)conductoare sau naravase si, in genere, electrotehnica, electronica, toate pareau la locul lor, corecte, cu inteles si firesti. Era varsta si setea de nou.
  Mai tarziu nu stiu ce m-a apucat si am zis ca nu e suficient. Am mai risipit cativa ani cu scoli inrudite. Nicio schimbare. Nicio intrebare sugubeata nu ma framanta. "De ce"-urile mele se limitau strict la zona aplicatiilor, a fenomenelor, in general, a efectelor electricitatii.
  Si mai tarziu am hotarat sa fac un pas (mic pentru omenire) dar mare pentru mine. Asa ca m-am apucat iar de scoli. Alea cu electroni[ca] de nivel superior.
  Ce sa vezi?! Ia-o de la capat! Iar matematici iar fizici, iar chimie, mai peste tot formule, modele matematice, experimente. Despre ce? Despre electron si electricitate!
  Bun asa, zic! De data asta, sigur o sa ma lamuresc ce e electricitatea, cine o produce si de unde vine.

  A urmat studierea bazelor electrotehnicii, a dispozitivelor semiconductoare, a materialelor, circuitelor etc. si blablabla.
  Intrebarea nu doar ca nu a primit raspuns ci, din contra, a persistat, a luat amploare, s-a intalnit cu alte surate, si-au unit fortele in speranta ca vor afla raspunsul absolut.
  Din pacate, nimeni dintre noi, nici dintre ei, dascalii nostri, si nici dintre dascalii dascalilor lor nu au stiut si nu au putut raspunde la intrebarea fundamentala: ce e electricitatea?

  De ce? Acum pare simplu: lumea stiintifica a reusit DOAR SA GASEASCA MODELE MATEMATICE, FIZICE, CHIMICE care sa corespunda experimentelor, fenomenelor constatate, care modele au fost anulate, inlocuite cu alte modele si povestea continua. MODELE!! ATATA TOT!
  NIMENI NU STIE DACA INTR-ADEVAR ELECTRONUL ALA EXISTA CU ADEVARAT SI CUM TRANSPORTA ENERGIA. NIMENI!!
  Apropo, a vazut careva dintre dvs. electroni? Sau macar unul!...


  First Electrical Book for Boys

  02/02/2021
  Radu B.
  Electricitatea este ceva din eter..
  Formarea si miscarea anumitor quante de eter, mult mai mici decat electronii.
  Doar Dumnezeu stie cel mai bine ce este "Fiat Lux"....


  First Book of Radio and Electronics - Alfred Morgan

  02/01/2021
  Dan D.
  On topic: eu stiam ca sensibilitatea maxima a urechii umane este in jurul frecventei de 1.000 Hz, pentru vorbire inteligibila se limiteaza voit banda de trecere audio la 300 - 3.000 Hz in echipamentele de comunicatii vocale! Deci: care 3.500 Hz?
  Vezi si: corectie de volum fiziologic (aka loudness); caracteristica fiziologica amplitudine-frecventa a urechii umane, notiuni de acustica, audiograma.......  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.