Manual de Fizica clasa a XI-a – Ultrasunete si infrasunete.

Manual de Fizica clasa a XI-a – Ultrasunete si infrasunete. Aplicatii in medicina, industrie, tehnica militara

Timp de citit: 2 minute

Editura: Corint Educational
An aparitie: 2007
Numar pagini: 160

Date despre autori

OCTAVIAN RUSU, profesor gradul I la Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti, autor si coautor de manuale scolare pentru clasele IX-XII si de auxiliare pentru liceu si pentru examenul de bacalaureat, coautor de soft educational.

LIVIA DINICA, profesor gradul I la Colegiul Tehnic de Telecomunicatii „Gheorghe Airinei” din Bucuresti, autor de manuale scolare pentru liceu, autor si coautor de auxiliare scolare pentru clasele IX-XII si pentru examenul de bacalaureat.

CONSTANTIN TRAISTARU, profesor gradul I la Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti, autor si coautor de auxiliare scolare pentru liceu si pentru examenul de bacalaureat.

CONSTANTIN GAVRILA, profesor gradul I la Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti, coautor de manuale scolare pentru liceu.

Ce prezinta cartea?

Autorii au urmarit sa realizeze un manual de fizica optim structurat pentru elevii din clasa a XI-a, cu un nivel scazut de dificultate.

Continuturile capitolelor sunt prezentate accesibil, cu o crestere progresiva a gradului de dificultate, intr-o foarte buna corelare cu sarcinile de invatare, care ofera elevului experiente aplicabile in situatii de viata cotidiana.

Conceptele prezentate nu suprasolicita elevul in activitatea de invatare. Acest manual permite profesorilor particularizarea sarcinilor de invatare asociate fiecarui continut, spre a asigura elevilor progresul scolar.

Invata fizica intr-un mod interactiv

Limbajul in care sunt explicate notiunile specifice fizicii este corect stiintific si nu genereaza confuzii.

Textul este redactat intr-un stil atragator, titlurile si subtitlurile redand sintetic continuturile cu care sunt asociate.

Definitiile, notiunile noi si simbolurile marimilor fizice sunt scrise cu alte caractere, pentru a ramane in memoria vizuala. Abordarea fenomenelor fizice prin exemple sugestive, destul de cunoscute de elevi, dezvolta gandirea critica si creativitatea lor tehnica.

Schemele, rezumatele si tabelele din manual evidentiaza aspecte semnificative pentru achizitiile de invatare ale elevilor. Exemplele concludente si tipurile de probleme rezolvate sunt bine alese si suficiente cantitativ.

Structura manualului

Capitolul 1. Oscilatii si unde mecanice
Capitolul 2. Oscilatii si unde electromagnetice
Capitolul 3. Optica ondulatorie
Capitolul 4. Elemente de teoria haosului

Bibliografie:

https://manuale.edu.ro/

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *