• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 16 vizitatori online.

  Comutator Push cu 4 pozitii


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.
  Download GRATUIT!

   Articol 

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul prezentat poate fi utilizat pentru comutarea a 3 dispozitive. In cazul in care un dispozitiv este pornit, al doilea si al treilea raman oprite. Daca al doilea este pornit, primul si al treilea raman oprite; iar daca al treilea este pornit, primele doua sunt oprite. Starea de "OFF" este simulata cu ajutorul diodei D1.

  Aceasta comutare este controlata cu ajutorul unui buton de tip "Push". Mai mult, puteti conecta 3 relee in locul LED-urilor pentru a controla, spre exemplu aparate de curent alternativ. Montajul are la baza circuitele integrate CD4017 si NE555.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  R1 = 470 Ohm
  R2, R3, R5, R6 = 1k
  R4 = 100k
  C1 = 1uF; C2 = 22uF
  3 x LED-uri
  D1 = 1N4007
  1 x Push button
  1 x IC1 = CD4017; 1 x IC2 = NE555
  1 x Contact terminal

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema comutator Push cu 4 pozitii

  Pentru a realiza acest proiect in laboratorul propriu, descarcati manualul de aici si schema electronica in format .dsn (TinyCAD design) de aici.

  Pentru a intelege mai bine functionarea acestui proiect, am atasat materialul video de mai jos:  Poate esti interesat si de:

  Revista Tehnium 7/2001
  Stabilizatoare de tensiune
  301 circuite electronice
  Comanda pentru aprinderea secventiala a 100 de LED-uri
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Comutator Push cu 4 pozitii pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Kituri electronice DIY
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 26 august 2017.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.