• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 23 vizitatori online.

  Introducere in limbajul ABEL - HDL


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.
  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Document prezentat in limba romana.

  Metodele traditionale de proiectare a unui sistem numeric (circuit logic) sunt cele bazate pe ecuatiile booleene sau pe reprezentarea schematica. Orice circuit logic este alcatuit pana la urma dintr-un numar oarecare de porti si/sau circuite bistabile, care sunt blocurile functionale de baza.

  Proiectarea se facea in mod traditional pe baza ecuatiilor boolene. Pentru a optimiza aceasta metoda s-au dezvoltat tehnici cum ar fi minimizarea ecuatiilor, care permite utilizarea mai eficienta a portilor si circuitelor bistabile.

  Metoda ecuatiilor boolene presupune scrierea practic a unei ecuatii, pentru fiecare circuit bistabil si pentru fiecare bloc de porti. Pentru un sistem secvential numarul de ecuatii este cel putin egal cu cel al circuitelor bistabile(registrelor). Daca sistemul nostru are sute de circuite bistabile vom avea si sute de ecuatii. Astfel, desi teoretic orice sistem numeric poate fi descris pe baza ecuatiilor boolene, aceasta descriere(ca metoda) este total nepractica daca avem zeci, sute sau mii de ecuatii.

  Metodele bazate pe reprezentarea schematica (Schematics) sunt metode care folosesc o reprezentare grafica a sistemului numeric si care realizeaza in acelasi timp o extindere a metodei ecuatiilor boolene, prin utilizarea si a altor blocuri functionale, mai complexe decat portile si circuitele bistabile. Ele prezinta avantajul ca permit o proiectare ierarhica si pun in evidenta mai bine relatiile care exista intre diversele blocuri functionale. Multi ani de zile aceste metode au fost considerate optime pentru reprezentarea unui sistem numeric.

  Odata cu cresterea complexitatii sistemelor reprezentate si ele au devenit nepractice. Se mai utilizeaza pentru sisteme de complexitate mica sau medie.

  Marele dezavantaj al metodelor traditionale de proiectare este ca un sistem trebuie specificat ca o retea de elemente interconectate. In realitate insa un sistem numeric este specificat prin comportarea (behaviour) sa in anumite circumstante specificate. Proiectantul trebuie sa ajunga de la aceasta forma de specificare la un set de ecuatii sau o reprezentare grafica. Acest pas important poate fi in intregime eliminat prin utilizarea unui limbaj de descriere hardware(HDL).

  Limbajul ABEL (Advanced Boolean Equation Language) este un limbaj evoluat care permite o descriere din punct de vedere comportamental a unui circuit logic.

  ABEL este de asemenea un limbaj din categoria limbajelor de descriere hardware (HDL - Hardware Description Language), dezvoltat la origine de firma Data I/O pentru programarea dispozitivelor logice programabile (PLD - Programmable Logic Devices).

  Poate esti interesat si de:

  Revista Conex Club 11/2003
  Proiectarea cu circuite logice MSI si LSI
  Programarea Microchip PIC in C
  Manual de curs Labview
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Introducere in limbajul ABEL - HDL pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Cursuri de informatica (RO)
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 30 mai 2015.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.