• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 19 vizitatori online.

  Dictionar de acronime in informatica


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.


  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  Daca vrei sa sprijini acest proiect, doneaza pentru dezvoltarea si intretinerea platformei educationale de electronica DIY - electrokits.ro


  https://paypal.me/electrokits


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Autor: Petre Rau

  An aparitie: 1988

  Ce este un acronim? In dictionarul limbii romane acronim (acronym) semnifici o prescurtare, un "cuvant" compus, de regula, din primele sau cele mai importante litere ale unei expresii. Ati rasfoit vreodata o revista de informatica? Sau vreo carte din acest domeniu? Sigur ca ati facut-o! Atunci cu siguranta ati observat abundenta de cuvinte prescurtate, atat de prescurtate incat numai un avizat le poate intelege.

  Unii autori, din lipsa de spatiu sau poate din obisnuinta, lasa deseori aceste abreviatii netraduse sau neexplicate, ca si cand ele ar fi accesibile oricarui cititor. Nu mai putin adevarat este si faptul ca, pentru o buna parte din termenii folositi, care provin in marea lormajoritate din limbi straine, este deseori dificil sa se adopte o terminologie unitara in limba romana. Exista si cazuri in care unele abreviatii din limba engleza au fost preluate in limba romana fara a mai fi traduse.

  Majoritatea acronimelor din acest dictionar isi au originea din expresii in limba engleza. Exista insa si acronime provenite din limba gernama, franceza sau chiar din limba romana (GURU - Grupul Utilizatorilor Romani de Unix).

  Dictionarul este alcatuit din doua parti: prima cuprinde varianta directa de consultare, redactata sub forma: Acronim (Expresia din care provine) -Explicatii. Aceasta forma de prezentare poate fi utilizata pentru cautarea directa a originii unui acronim si / sau a explicatiilor corespunzatoare.

  Partea a doua a dictionarului prezinta un index de cautare a expresiilor in dictionar. Aceasta poate fi utila atunci cand se dispune de expresia initiala si se cauta un acronim si partea explicativa a acestuia. Forma utilizata in aceasta varianta este: Expresie - Acronim.

  Dictionarul a fost scris cu dorinta expresa de a oferi o sursa de consultare pentru numeroasele expresii transformate in acronime, care inunda din ce in ce mai mult complexa lume a calculatoarelor.

  El poate fi util atat celor care se initiaza sau sunt proaspat initiati in acest domeniu, cat si specialistilor.
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Dictionar de acronime in informatica pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Carti de informatica
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 10 mai 2015.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.