• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 36 vizitatori si 
  1 membru online.

  Sisteme de identificare folosind coduri de bare


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.
  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Document prezentat in limba romana.

  Codul de bare este un cod binar aranjat ca un camp de bare si goluri, intr-o configuratie paralela, dupa un model prestabilit. Aceasta configuratie codifica de fapt date (informatii binare). Succesiunea de biti "0" si "1" este asociata aranjarii specifice a barelor si golurilor. Secventa de bare (de latimi diferite) si goluri (la fel, de latimi diferite) poate fi interpretata numeric si alfanumeric. Aceasta secventa este citita prin scanarea optica cu ajutorul unei raze laser care este diferit reflectata de bare (tiparite in general cu cerneala) si de goluri (ce au culoarea alba sau culoarea suportului pe care este tiparit codul de bare).

  Codurile de bare pot fi imprimate la un cost foarte redus, folosind o mare varietate de tehnici de imprimare. Sistemul de identificare prin cod de bare este considerat, in general, un sistem de identificare unidimensional. Astfel, in marea majoritate a cazurilor, doar latimea barelor si a spatiilor contine informatie, nu si inaltimea lor. Acest sistem este considerat relativ sigur din punct de vedere al ratei de eroare la identificarea codului citit.

  Cele mai vizibile aplicatii ale sistemelor cu cod de bare se afla in domeniul vanzarilor cu amanuntul si en-gross, unde acestea au aparut inca din anii 1970. Astazi, astfel de sisteme au patruns si in domeniul automatizarilor industriale dar estimarile prevad un declin important al acestor aplicatii in detrimentul sistemelor de identificare RFID.

  Pentru mai multe detalii, descarcati documentul.

  Pentru a intelege mai bine functionarea acestor sisteme de identificare, am atasat materialele video de mai jos:

  Poate esti interesat si de:

  Revista Tehnium 6/2000
  Modulatia in sisteme de identificare
  Revista Tehnium International 5/2001
  Raspunsul frecventelor
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Sisteme de identificare folosind coduri de bare pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Electronica embedded
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 26 martie 2017.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.