• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 26 vizitatori online.

  Proiectare in limbaj de asamblare - Curs 6


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.
  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Autor: Gheorge Musca
  An aparitie: 2011

  In acest curs se discuta despre tehnicile de programare in limbaj de asamblare.

  Acest capitol este dedicat tehnicilor de programare in limbaj de asamblare, adica modalitatilor de proiectare si implementare a modulelor de program. Desi codul masina rezultat este mai scurt, programele sursa scrise in ASM tind sa aiba dimensiuni mari. De aceea, este esentiala o abordare sistematica si ordonata a dezvoltarii programelor. Utilizarea disciplinata a procedurilor, a mecanismelor standard de transfer de parametrii si a mactroinstructiunilor contribuie esential la obtinerea de programe clare, eficiente si usor de intretinut.

  In esenta, specificarea modulelor de program ASM nu difera de cea specifica limbajelor de nivel inalt, in sensul ca se porneste de la o descriere abstracta a algoritmului care trebuie implementat. O problema specifica este asignarea variabilelor. Daca intr-un limbaj de nivel inalt acest lucru nu creeaza probleme (introducem cate variabile dorim, fara a ne pune problema spatiului alocat), in ASM trebuie sa asiguram explicit variabile.

  Prima modalitate este sa asignam cat mai multe variabile in registrele procesorului. Cum numarul acestora este limitat, vom fi nevoiti sa asignam variabile si in segmente de date (statice) sau in stiva. Pentru a nu creste numarul variabilelor peste o limita rezonabila, este esential ca modulele de program sa implementeze subprobleme de dimensiuni adecvate (nu foarte mari), ceea ce implica o descompunere a problemei initiale in subprobleme bine specificate.

  Pentru mai multe informatii, descarcati documentul.

  Poza de prezentare a acestui curs a fost preluata de pe http://www.quapona.com

  Pentru a intelege mai bine tehnicile de programare in limbaj de asamblare, am atasat si materialele video de mai jos:

  Poate esti interesat si de:

  Proiectare in limbaj de asamblare - Curs 5
  Proiectare in limbaj de asamblare - Curs 4
  Proiectare in limbaj de asamblare - Curs 3
  Proiectare in limbaj de asamblare - Curs 2
  Proiectare in limbaj de asamblare - Curs 1
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Proiectare in limbaj de asamblare - Curs 6 pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Electronica embedded
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 11 august 2019.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.