• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 32 vizitatori online.

  Proiectare in limbaj de asamblare - Curs 2


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.
  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Autor: Gheorge Musca
  An aparitie: 2011

  Procesoarele din familia Intel dispun de un set puternic de instructiuni aritmetice, logice, de transfer si control, ceea ce permite incadrarea acestor procesoare in clasa CISC (Complex Instruction Set Computer).

  In cadrul acestui capitol, sunt prezentate in detaliu instructiunile de baza ale familiei de procesoare Intel. In general, pentru toate tipurile de instructiuni, se poate folosi orice mod de adresare (inclusiv cu prefixe de segment) expuse in capitolul anterior. Acolo unde este cazul, se specifica tipurile interzise de adresare.

  Setul de instructiuni este grupat in 6 clase:

  1. Instructiuni de transfer, care deplaseaza date intre memorie sau porturi de intrare / iesire si registrele procesorului, fara a executa nici un fel de prelucrare a datelor;
  2. Intructiuni aritmetice si logice, care prelucreaza date in format numeric;
  3. Intructiuni pentru siruri, specifice operatiilor cu date alfanumerice;
  4. Intructiuni pentru controlul programului, care in esenta se reduc la salturi si la apeluri de proceduri;
  5. Instructiuni specifice intreruperilor hard si soft;
  6. Instructiuni pentru controlul procesorului.

  Aceasta impartire este realizata dupa criterii functionale. De exemplu, instructiunile PUSH si POP sunt considerate ca instructiuni de transfer, desi, la prima vedere, ar putea fi considerate instructiuni specifice procedurilor. Acelasi lucru despre instructiunile IN si OUT, care interfateaza procesorul cu lumea exterioara: ele sunt considerate instructiuni de transfer, desi ar putea fi considerate instructiuni de intrare / iesire. Intrarile si iesirile sunt insa cazuri particulare de transfer.

  Fiecare categorie de instructiuni este insotita de specificarea explicita a bistabililor de conditie care sunt modificati in urma executiei.

  Pentru mai multe detalii, descarcati documentul.

  Pentru a intelege mai bine setul de instructiuni 8086, am atasat si materialele video de mai jos:

  Poza de prezentare a acestui curs a fost preluata de pe http://www.mynikko.com/

  Poate esti interesat si de:

  Proiectare in limbaj de asamblare - Curs 1
  Structura tipica de microprocesor pe 8 biti
  Revista Conex Club 05/2001
  Revista Conex Club 01/2001
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Proiectare in limbaj de asamblare - Curs 2 pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Electronica embedded
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova

 •  

  07/20/2019
  Liviu L.
  4 of 5 Stars
  Frumos... Din pacate chiar si la data editiei - programarea in asamblare era de mult depasita. Eu personal am facut analiza pe codul generat de catre compilatoarele de C/C++ si pot spune ca nici un om nu poate optimiza la fel de bine ca un compilator. Pe de alta parte, familia x86 este una care nu este tocmai facuta pentru acest programare si, nici macar un procesor suficient de flexibil pentru o programare "inteligenta" in asamblare. Cine vrea sa programeze la acest nivel ar fi mai bine sa se orienteze catre microcontrolere. PS: cele doua viodeoclipuri asociate cartii si facute de indieni spun totul despre nivelul cartii... insa probabil ca inca se mai preda la cibernetica si poli asa ca... o carte buna.

   

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 14 iulie 2019.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.