• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 24 vizitatori online.

  Proiectare in limbaj de asamblare - Curs 1


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.
  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Autor: Gheorge Musca
  An aparitie: 2011

  Limbajul de asamblare (ASM) permite intelegerea la nivel de amanunt a ceea ce se intampla in realitate intr-un calculator. Familiarizarea cu un asemenea limbaj este mai mult decat benefica pentru un programator, contribuind la eficienta programelor dezvoltate, indiferent de limbajul utilizat.

  Exista mai multe motive pentru care programarea in ASM este necesara. Codul generat in ASM se executa in general foarte rapid. Unele module de program trebuie implementate in ASM datorita acestei viteze de lucru. Uneori, o parte a unui program este scrisa intr-un limbaj de nivel inalt, iar modulele critice sunt scrise ca proceduri ASM, apelate la randul lor de modulele de nivel inalt.

  Pe de alta parte, exista situatii in care e nevoie de acces direct la dispozitivele de intrare / iesire sau locatii fizice de memorie, iar aceste operatii nu pot fi executate din unele limbaje de nivel inalt. De exemplu, la calculatoarele personale, programele TSR si rutinele de tratare a intreruperilor sunt aproape totdeauna scrise in ASM.

  Pe scurt, limbajul de asamblare ofera viteze de executie si acces la hardware care nu pot fi disponibile (cel mai adesea) in limbajele de nivel inalt.

  Un alt aspect important este cel al dezvoltarii de programe pentru echipamente dedicate. Nu toate programele executabile sunt destinate calculatoarelor de uz general. Dezvoltarea masiva a microprocesoarelor a facut ca aceasta sa controleze in prezent functionarea celor mai diverse obiecte tehnice, de la masini de gatit sau de spalat rufe, pana la echipamente de control industrial sau pentru comanda avioanelor.

  Imensa majoritate a programelor pentru asemenea echipamente dedicate, este scrisa in limbaj de asamblare, pentru ca intr-un asemenea context, ceea ce conteaza este viteza de executie si volumul foarte limitat de memorie.

  In primul curs, se discuta detaliat despre arhitectura si modurile de adresare pentru circuitul integrat 8086.

  Pentru mai multe detalii, descarcati documentul.

  Pentru a intelege mai bine arhitectura 8086, am atasat si materialele video de mai jos:  Poza de prezentare a acestui curs a fost preluata de pe https://calisphere.org/

  Poate esti interesat si de:

  Proiectare in limbaj de asamblare - Curs 2
  Notiuni generale despre microcontrolere
  Arhitectura microprocesoarelor
  Arhitectura embedded
  Arhitectura hardware a kitului RCM 3365
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Proiectare in limbaj de asamblare - Curs 1 pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Electronica embedded
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 26 mai 2019.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.