• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 23 vizitatori online.

  Identificarea in radiofrecventa (RFID) - Curs 1


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.
  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  An aparitie: 2011

  Cursul de fata, este o intruducere pentru sistemele de identificare in radiofrecventa (RFID) si are urmatoarea structura:

  1. Introducere

  1.1 Sisteme de identificare - generalitati, schema de principiu
  1.2. Frecventa de operare a sistemelor RFID

  2. Componentele si schema de principiu a unui sistem RFID

  2.1 Schema bloc a sistemului RFID
  2.2 Tag-urile utilizate in sistemele RFID
  2.3 Concluzii, comparatie intre sistemele RFID si codurile de bare

  Sistemele de identificare automata au devenit foarte populare in ultimii ani si incep sa fie folosite pe scara din ce in ce mai larga si in tara noastra in domenii cum ar fi serviciile, industrie, urmarirea si identificare bunurilor si a produselor finite, etc. Aceste sisteme de identificare au ca principal scop furnizarea de informatii despre oameni, animale, bunuri, produse in tranzit, etc.

  Sistemele bazate pe coduri de bare au produs o adevarata revolutie in domeniu. Astazi acestea devin insa inadecvate intr-un numar din ce in ce mai mare de domenii datorita capacitatii extrem de reduse de a stoca informatii (numarul de digiti este stabilit de standardul ales si este strict limitat)

  IDentificarea prin RadioFrecventa (RFID - Radio Frequency IDentification) sau proximitate este ultima si cea mai avansata metoda tehnologica de colectare automata a datelor, castigand o larga acceptare pe masura ce oamenii inteleg si utilizeaza aceasta tehnologie.

  RFID este un sistem de identificare asemanator tehnologiei cu cod de bare. Sistemele cu cod de bare necesita un cititor si etichete adezive lipite pe obiecte, pe cand RFID necesita un cititor si tag-uri speciale sau cartele atasate/integrate in obiecte. Prin comparatie, codul de bare utilizeaza reflexia unui fascicul luminos pe eticheta ce contine codul de bare tiparit, in timp ce tehnica RFID foloseste pentru citirea/inscrierea datelor un camp electromagnetic de mica putere, avand o frecventa de lucru in domeniul de radiofrecventa. Acest camp de radiofrecventa nu necesita o pozitionare precisa a obiectului la citire, el penetreaza orice material nemetalic, nefiind necesar contactul direct cu echipamentul de citire si nici nu trebuie respectata conditia de vizibilitate directa intre cititor si tag.

  Tag-ul contine un circuit integrat numit transponder, format dintr-un microcontroler cu memorie ROM sau RAM integrata pe cip si o antena (formata din fire sau sub forma integrata pe diverse suporturi). Denumirea de Transponder vine de la TRANSmiter resPONDER (emitator - receptor), blocul principal al unui echipament de radiocomunicatii.

  Poza de prezentare a acestui curs a fost preluata de pe http://www.komando.com

  Pentru a intelege mai bine functionarea sistemelor RFID, am atasat materialele video de mai jos:

  Poate esti interesat si de:

  Receptoare radio
  Sisteme de identificare folosind coduri de bare
  Modulatia in sisteme de identificare
  Raspunsul frecventelor
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Identificarea in radiofrecventa (RFID) - Curs 1 pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Electronica embedded
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 15 septembrie 2019.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.