• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 26 vizitatori online.

  Controlul sistemelor complexe folosind CAN Bus


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.
  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Document prezentat in limba romana.

  Autori: Paul Suvarov, Alexandru Stancu

  Sistemele automate devin din ce in ce mai complexe datorita progresului tehnologic rapid, numarul de senzori creste marind cantitatea de informatie ce trebuie comunicata, totodata si complexitatea sistemului electic. Din acest motiv a fost necesara dezvoltarea unui sistem de comunicatie simplu, ieftin si flexibil.

  Magistrala CAN (Controller Area Network) a fost dezvoltata de catre firma Germana Bosch in mijlocul anilor 1980. Aceasta magistrala s-a raspandit tot mai mult in industrie, pe piata echipamentelor medicale, piata echipamentelor de masurare si testare.

  Protocolul de comunicare care sta la baza magistralei CAN este CSMA/CD (Carrier Sense Multiple Access with Collision Detection). Acest protocol ofera, tuturor nodurilor, acces simultan la mediul de comunicatie. Fiecare nod trebuie sa asculte magistrala pentru o anumita perioada de inactivitate inainte de a incerca emiterea unui pachet (Detectie de purtatoare - CS). Dupa ce aceasta perioada de inactivitate se scurge, fiecare nod are sanse egale pentru emisie (Acces multiplu - MA).

  Daca doua noduri in retea incep sa emita in acelasi timp, acestea vor detecta coliziunea si vor actiona pentru a elimina conflictul (Detectare de coliziune - CD). Pentru arbitrarea conflictului este folosita o logica hardware nondistructiva. Aceasta arbitrare are loc fara coruperea pachetului prioritar, si totodata fara introducere de intarzieri.

  CAN-BUS foloseste o magistrala diferentiala, formata din 2 fire torsodate. Acest lucru ofera o mare imunitate la zgomot. Viteza de semnalizare este de maxim 1Mbit/s pentru o magistrala cu lungimea de 40m. Lungimea magistralei poate fi marita cu pretul vitezei de semnalizre (pentru 1Km avem 360kbit/s).

  Pentru mai multe informatii descarcati documentul.

  Pentru a intelege mai bine comunicatia CAN (Controller Area Network), am atasat materialele video de mai jos:  Poate esti interesat si de:

  Protocolul CAN (Controller Area Network)
  Sisteme incorporate in exemple simple
  Securitatea retelei
  Modulatia in sisteme de identificare
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Controlul sistemelor complexe folosind CAN Bus pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Electronica embedded
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 06 februarie 2018.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.