• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 35 vizitatori online.

  Studiul, verificarea si utilizarea osciloscopului


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.
  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Document prezentat in limba romana.
  Autor: Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica aplicata - Iasi

  Osciloscopul permite masurarea semnalelor prin vizualizarea amplitudinii in timp. Cele doua axe ale ecranului unui osciloscop sunt:

  X- axa pentru timp sau un semnal exterior;
  Y- axa pentru amplitudine.

  Deoarece dispozitivul de iesire este unul special, denumit tub catodic, osciloscoapele sunt clasificate dupa acesta: osciloscopul standard, fara memorie, si osciloscoape cu memorie.

  Odata cu dezvoltarea tehnicilor digitale au aparut categorii noi de osciloscoape:

  1. Osciloscoape analogice si hibride:
  - fara memorie;
  - cu memorie pe tubul catodic;
  - cu memorie digitala.

  2. Osciloscoape digitale.

  Osciloscopul echipat cu tub catodic cu memorie este denumit osciloscop catodic cu memorie analogica. In ultima vreme sunt puternic concurate de osciloscopul catodic digital, care poate stoca informatia in circuite de memorie si nu mai necesita tub catodic cu memorie.

  Osciloscoapele hibride presupun existenta unor convertoare analog-digitale urmate de generatoare de caractere ce permit masurarea unor parametri de semnal (tensiune, frecventa) precum si a altor marimi electrice sau neelectrice prin utilizarea unor senzori si traductoare sub forma de sonda, semnalul de iesire al acestora fiind aplicat intrarii osciloscopului catodic.

  Pentru masurari asupra semnalelor logice au aparut osciloscoapele cu memorie digitala care stocheaza informatia sub forma unei serii de biti de valoare 0 (L) sau 1 (H) logic.

  Asociat cu o metoda de multiplicare se pot obtine osciloscoape cu mai multe canale, tipic 8, ceea ce permite vizualizarea unui ansamblul de semnale logice aflate intr-o anumita corelatie.

  Pentru mai multe informatii, descarcati documentul.

  Pentru a intelege mai bine functionarea osciloscoapelor analogice si digitale, am atasat mai jos cateva materiale video:

  Poate esti interesat si de:

  Raspunsul frecventelor
  Osciloscopul catodic
  Masurari cu osciloscopul
  Masurarea distorsiunilor audio
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Studiul, verificarea si utilizarea osciloscopului pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Electronica de baza
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 23 octombrie 2016.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.