• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 16 vizitatori online.

  Conversia analog-numerica a semnalelor


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.


  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  Daca vrei sa sprijini acest proiect, doneaza pentru dezvoltarea si intretinerea platformei educationale de electronica DIY - electrokits.ro


  https://paypal.me/electrokits


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Pentru a putea fi acceptate de calculator in vederea prelucrarii numerice semnalele analogice trebuiesc convertite in semnale numerice. In cadrul acestei conversii semnalul analogic este supus la trei operatii succesive: esantionarea, cuantificarea si codarea.

  Prin esantionare se realizeaza o observare periodica a semnalului analogic, materializata printr-o succesiune de esantioane prelevate la anumite intervale de timp.

  Cuantificarea (cuantizarea) este operatia prin care esantioanelor prelevate de dispozitivul esantionator li se asociaza semnale de aceeasi natura, dar cu amplitudinea bine determinata.

  Pentru aceasta, domeniul de variatie al semnalului analogic de intrare este impartit intr-un anumit numar de subdomenii (nivele), de obicei egale intre ele. Dispozitivul de cuantificare va stabili in urma unei corelatii prestabilite cate subdomenii cumulate corespund esantioanelor de amplitudine prelevate si implicit, ce amplitudine vor avea semnalele de la iesirea sa. Deci, in urma esantionarii si cuantificarii, unui semnal analogic cu o infinitate de valori in domeniul sau de variatie i se va atribui o marime analogica de aceeasi natura, dar cu un numar prestabilit de valori.

  Codificarea este operatia prin care fiecarui semnal rezultat in urma cuantificarii i se atribuie un numar ce descrie valoric amplitudinea sa. Esantionarea se realizeaza in circuitele de esantionare si memorare (CEM), iar cuantificarea si codificarea sunt operatii realizate de convertoarele analog-numerice (CAN).

  Aproape in totalitate codificarea se realizeaza intr-un cod binar. Cele mai folosite coduri binare sunt: codul binar natural, complementar fata de 1, complementar fata de 2, Gray, binar deplasat, binar-zecimal.

  Cursul prezentat are urmatoarea structura:

  Conversia analog - numerica a semnalelor
  - Prezentare generala
  - Circuite de esantionare - memorare
  - Functionare. Caracteristici
  - Tipuri constructive de CEM

  Convertoare analog-numerice
  - Prezentare generala. Functionare. Erori
  - Variante constructive de CAN
  - CAN cu comparatie simultana (de tip paralel)
  - CAN cu aproximatii succesive
  - CAN cu dubla integrare
  - Ansamblul CEM - CAN

  Bibliografie:

  https://exploreembedded.com/wiki/ADC_Using_PIC16F877A
  http://elth.ucv.ro/

  Poate esti interesat si de:

  Catalog circuite integrate analogice
  Analiza unui semnal dreptunghiular
  Semnale si analiza de semnal
  Masurari electrice si electronice
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Conversia analog-numerica a semnalelor pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Electronica de baza
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 02 septembrie 2020.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.