Cum folosim ESP8266 ca WiFi Deauther?

Cum folosim ESP8266 ca WiFi Deauther

Timp de citit: 3 minute

Ce este un deauther WiFi?

Un deauther WiFi (WiFi deauthentication) va permite sa deconectati dispozitivele de la o retea WiFi, chiar daca nu sunteti conectat la reteaua respectiva, acest lucru fiind realizat cu ajutorul unei vulnerabilitati din protocolul 802.11 (banda 2.4 GHz).

Atentie!! Se recomanda ca WiFi Deauther-ul sa se foloseasca doar asupra retelelor WiFi la care aveti acordul de a interveni. Acest articol este scris in scop demonstativ.

Care este diferenta dintre un WiFi Jammer si un WiFi Deauther (WiFi deauthentication)?

Un dispozitiv de tip WiFi Jammer transmite unde radio de bruiaj pe anumite frecvente pe care protocolul 802.11 le foloseste pentru a transmite date. Poate produce interferente de semnal telefoanelor mobile, dronelor sau altor dispozitive care fololesc WiFi. De asemenea, poate bruia si semnalul Bluetooth (intre 2.402 GHz si 2.48 GHz).

Deoarece WiFi Jammer-ele sunt nepractice (datorita marimii, costului si consumului de energie electrica), deconectand toti utilizatorii din zona lui de lucru (practic bruiaza intreaga retea WiFi), conceptul de WiFi Deauther (WiFi deauthentication) a luat nastere.

Acest tip de dispozitiv este folosit in special de Pentesteri (sau Penetration-Testeri) deoarece in comparatie cu un WiFi Jammer este mic si portabil, consuma o cantitate infima de energie electrica, este ieftin, si deconecteaza doar anumite dispozitive din reteaua WiFi.

De ce echipamente avem nevoie pentru realizarea unui Deauther WiFi?

Pentru a realiza un Deauther WiFi aveti nevoie de:

  1. Un modul ESP-12E (sau orice placa de dezvoltare bazata pe acest microcontroler, precum NodeMcu);
  2. O sursa de alimentare de 5V / 1A;
  3. Un dispozitiv capabil sa se conecteze la o retea WiFi (precum un smartphone);
  4. Un PC (pentru incarcarea initiala a codului in placa de dezvoltare);

Cum putem realiza un deautentificator WiFi?

  • Descarcati urmatorul software de aici. Acesta va fi necesar pentru a incarca codul in placa de dezvoltare;
  • Descarcati codul ce il vom incarca in placa de dezvoltare de aici;

Dupa ce ati descarcat fisierele de mai sus, deschideti primul program si dati click pe meniul „Config”. Acolo apasati pe prima „rotita” ca si in poza, si selectati fisierul .bin descarcat anterior.

Acum apasati pe butonul „Operation” si selectati din meniul de tip drop-down portul in care ati conectat placa de dezvoltare ESP8266 si apasati „Flash”.

Cum folosim un WiFi Deauther?

Pentru a va conecta la WiFi Deauther-ul recent creat, trebuie sa cautati o retea WiFi cu numele „pwned”, si sa folositi parola „deauther” pentru a va conecta la aceasta.

Daca ati realizat corect pasii anteriori, scrieti in browser-ul web adresa 192.168.4.1 (trebuie sa fiti conectati la reteaua pwned creeata de dispozitiv). Dupa care ar trebui sa fiti intampinati de urmatoarea interfata:

Tipuri de strike-uri disponibile si cum functioneaza acestea

Toate tipurile de atac disponibile le puteti gasi in meniul „Attacks”;

Strike-ul de tip Deauth

Acest tip de strike, dupa cum ii spune numele, deautentifica anumite dispozitive selectate dintr-o retea (sau chiar pe toate), trimitand pachete de deautentificare;

Strike-ul de tip Beacon

Strike-ul de tip Beacon creaza o multime de AP-uri (Acces Points) cu nume diferite, acest lucru ingreunand posibilitatea unui utilizator de a cauta o retea anume. Numele AP-urilor poate fi modificat dupa bunul plac din meniul SSIDs;

Strike-ul de tip Probe

Acest strike trimite request-uri (cereri) de tip „Probe” catre dispozitive si le intreaba daca un host cunoscut este prin preajma. Aceasta metoda este eficienta in zonele aglomerate, cu un numar mare de AP-uri (Acces Points) si dispozitive mobile.

Daca doriti sa treceti peste partea de incarcare a codului si doriti un produs finit, exista WiFi Deauther-e in magazine online precum aliexpress.com sau maltronics.com.

Atentie!! Se recomanda ca WiFi Deauther-ul sa se foloseasca doar asupra retelelor WiFi la care aveti acordul de a interveni. Acest articol este scris in scop demonstativ.

Surse:

https://www.thesignaljammer.com/

https://hackaday.com/

WiFi Jammers vs Deauthers | What’s The Difference?

https://en.wikipedia.org/

Cheap Wifi ‘Jammer’ Device | NodeMCU

3 comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *