Cardul micro SD a devenit o necesitate pentru orice detinator de telefon modern, camera sau alte gadget-uri care necesita memorare. Aplicatiile si task-urile de pe aceste device-uri ocupa memoria foarte repede, asa ca e nevoie de un card cu o capacitate de stocare cat mai mare.
Intr-o era in care telefoanele de top au ajuns sa filmeze 4K sau chiar 8K, micro SD-urile de mare capacitate sunt absolut necesare.
Stocarea interna vs stocarea externa
Sigur ca exista servicii de stocare in cloud precum iCloud sau Google Drive care faciliteaza salvarea imaginilor si clipurilor video.
Totusi, inainte de a le posta pe internet, poate vrei sa le ai salvate pe smartphone, pe tableta sau pe camera foto video. Iar, pentru asta, cardul cu o capacitate foarte mare de memorare si pret decent nu a intarziat sa apara.
Capacitatea de stocare este, evident, foarte importanta in alegerea cardului SD. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat vei putea salva mai multe imagini, clipuri video si alte fisiere la calitate foarte buna.
Cel mai mare card microSD
Cel mai mare card microSD disponibil are o capacitate de memorare de 1 TB si foloseste tehnologia UHS-I. Cardurile microSD precum Sandisk si Lexar, sunt cunoscute nu numai pentru capacitatea de memorare mare a cardului, ci si pentru viteza mare de citire si scriere.
Specificatiile tehnice pentru SanDisk Extreme Pro 1 TB microSDXC Memory Card
- Ideal for Android smartphones and tablets, and action cameras, and drones;
- Up to 170MB/s read and 90MB/s write speeds for fast shooting and transfers;
- 4K UHD-ready with UHS Speed Class 3 (U3) and Video Speed Class 30 (V30);
- Built for and tested in harsh conditions; temperature-proof, water-proof, shock-proof and x-ray proof;
- Pret £229.99.
Specificatiile tehnice pentru Lexar PLAY 1TB microSDXC UHS-I Card
- Compatible with Nintendo Switch, portable gaming devices, smartphones and tablets;
- Fast transfer speeds for quick loading time with up to 150MB/s read;
- Store more videos, movies, games, music and your favorite content with large capacity;
- Loads apps faster with A2-rated performance;
- Pret £189.97.
Bibliografie:
„Up to 170MB/s ” ?right….
Da, am observat si eu; astea erau specificatiile de pe amazon. Probabil e vorba de acel spike de 1ms de la inceputul testului ?
Cunosc electronica, dar mie nu mi vine sa cred cat de mic poate fi un tranzistor intr-o memorie la asemenea capacitate! Este ceva miraculos cum se poate pune atata informatie pe un cm patrat!
Eu am testat carduri rapide de 64GB, acestea au un consum maxim de 0,5W, sunt curios cat or consuma cele de 1TB? Daca nu asiguri racire, cardul va intra in protectie termica si se va deconecta, corupand datele care se scriu pe el.
Ma amuza ca orice cumperi, are cifre bagate din burta (mai rar un produs care corespunde exact ca in specificatii), de exemplu – stick USB 3.0 sau de la 3 in sus, in bagi tot in USB 3.0-3.2 si la test…. 70-90mb/s viteza dupa standardul 2.0 ?. Intrebarea e, de la ce e limita? Controller? Memorie? Controlerul USB din PC?
Depinde cum s-au facut testele. Probabil si la USB 3.0 sau 3.2 s-au preluat datele exact la inceputul testului de transfer date. Probabil inainte de prima mili-secunda. Tehnic, probabil au dreptate..
Stocam, stocam, dar ar putea sa ne puna la dispozitie programe care pot recupera datele de pe cardurile corupte! Am unul de 32 care cand il copiam in laptop mi-a dat eroare, card corrupt! Cred ca trebuie sa merg la o firma de recuperare!
Puteti recupera datele cu software-ul free din link-ul atasat https://free-data-recovery.en.softonic.com/
Are sotia niste poze si video cu fetita noastra cand avea 3 ani! Trebuie sa vad cum recuperez! L-am bagat intr-un adaptor si copiam pe laptop, si pe la jumatate mi-a zis „fisiere corupte!”
Sugestia mea ar fi sa nu mai cumparati Hama. Recomand SanDisk, Samsung sau Kingston.