• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 25 vizitatori online.

  Verificarea protectiilor prin relee


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.


  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  Daca vrei sa sprijini acest proiect, doneaza pentru dezvoltarea si intretinerea platformei educationale de electronica DIY - electrokits.ro


  https://paypal.me/electrokits


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Autor: V. Tudora, Regia autonoma de electricitate (RENEL)
  An aparitie: 1994

  Probele si verificarile la care sunt supuse releele depind in principal de tipul si de categoria din care fac parte. Cu toate acestea, se pot stabili o serie de verificari comune, valabile de regula pentru orice tip de releu.

  In aceasta categorie se includ:

  a) Verificarea generala a releului, care consta in verificarea concordantei dintre tipul si caracteristicile releului montat cu datele din proiect, starea partii mecanice sau electrice vizibilie cu ochiul liber, fara alta investigatie;

  b) Verificarea izolatiei, se face pentru a depista eventualele puncte in care s-a produs o slabire a izolatiei; mentinerea in functiune a unui echipament la care s-a constatat o izolatie necorespunzatoare, poate conduce la deteriorarea lui, cu scoaterea din functiune si a altor instalatii.

  Verificarea izolatiei se face in doua etape:
  - masurarea resistentei de izolatie;
  - incercarea izolatiei cu tensiune alternativa marita.

  Masurarea rezistentei de izolatie se executa cu inductorul de 1000V. Releul se considera corespunzator daca dupa un minut de la aplicarea tensiunii, valoarea rezistentei de izolatie este mai mare de 10 MOhm. Daca rezistenta de izolatie a fost corespunzatoare, se trece la incercarea izolatiei cu tensiune alternativa marita.

  Aceasta incercare se executa cu ajutorul trusei pentru incercarea izolatiei cu tensiune alternativa marita sau cu inductorul de 2500V. Si intr-un caz, si in altul, releul trebuie sa suporte tensiunea aplicata timp de un minut.

  Daca in timpul probei nu se constata strapungeri, scantei sau efluvii, releul este considerat corespunzator din punct de vedere al acestei probe. Dupa incarcarea cu tensiune alternativa marita, se va executa o noua proba de verificare a rezistentei de izolatie, pentru a depista eventuale slabiri ale izolatiei ca urmare a incercarii.

  c) Verificarea mecanica, in cadrul acestei probe se urmareste ca partile mecanice ale releului sa aiba o functionare corespunzatoare, fara frecari, sa nu existe jocuri nepermise ale pieselor aflate in miscare, suruburi slabite, legaturi nesigure etc.

  O atentie deosebita trebuie acordata functionarii corecte a mecanismelor de orologerie din componenta releelor de timp; contactele sa asigure o inchidere ferma, sa lucreze fara vibratii, sa revina dupa actionare.

  Pentru mai multe detalii, descarcati documentul.

  Pentru a intelege mai bine conceptul de verificare a releelor, am atasat materialele video de mai jos:  Poate esti interesat si de:

  Relee electronice
  Catalog de relee - Electromagnetica
  Blinker cu releu
  Revista Tehnium 2/2005
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Verificarea protectiilor prin relee pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Carti electronica (RO)
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 19 mai 2019.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.