• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 25 vizitatori online.

  Televiziunea in culori


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.
  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Autor: J.A. Reddihough
  Anexa la editia romana: Sistemul de televiziune SECAM (Dan Mircea)
  Editura: Tehnica - Bucuresti
  An aparitie: 1977

  Scopul cartii de fata este de a crea o idee generala simpla asupra transmiterii si receptiei televiziunii in culori. S-a pus accentul pe problemele receptiei, dat fiind ca aceste probleme constituie interesul principal al amatorilor, depanatorilor si tehnicienilor. Este insa absolut necesar sa fie explicate mai intai principiile generale, care par adesea mai complicate decat sunt in realitate, in special atunci cand sunt exprimate in termeni matematici, asa cum se procedeaza adesea. Elementele de televiziune in culori sunt de fapt destul de simple si nu prea greu de inteles, daca ne indreptam atentia chiar asupra semnalelor care sunt necesare pentru o transmisiune in culori.

  Capitolul 2 trateaza dispozitivele videoreproducatoare - in speta, tubul cu masca perforata, explicand cum se formeaza imaginile de televiziune in culori, ceea ce este la fel de important, si imaginile de televiziune in alb-negru. In acest capitol se prezinta modul in care informatiile obtinute de la camera de televiziune in culori din studio sunt utilizate pentru comanda cinescopului. Capitolul 3 descrie detaliat modul in care decodorul receptorului de televiziune in culori prelucreaza semnalele video complexe care ii sunt aplicate la intrare, astfel incat sa se obtina semnalele necesare pentru modulatia fasciculelor de electroni ale cinescopului. In ambele capitole mentionate, circuitele prezentate pot fi intalnite in scheme practice de televiziune si s-a avut in vedere sa se scoata in evidenta, si alte metode care se utilizeaza pentru prelucrarea semnalelor.

  Un spatiu mai mare in raport cu celelalte aspecte ale reglarii si depanarii a fost acordat reglajelor de cenvergenta; in acest scop, capitolul 4 a fost dedicat acestui subiect, subliniind si diferitele reglaje pe care le necesita realizarea convergentei.

  Pentru mai multe detalii / informatii, descarcati documentul.

  Pentru a intelege mai bine sistemul de televiziune in culori PAL, am atasat materialele video de mai jos:  Poate esti interesat si de:

  Videocamere - Functionare si depanare
  Depanarea circuitelor cu tranzistoare bipolare
  Revista Tehnium 9/2000
  Revista Conex Club 09/2001
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Televiziunea in culori pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Carti electronica (RO)
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 15 septembrie 2019.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.