• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 20 vizitatori online.

  Sunturi si divizoare de tensiune


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.


  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  Daca vrei sa sprijini acest proiect, doneaza pentru dezvoltarea si intretinerea platformei educationale de electronica DIY - electrokits.ro


  https://paypal.me/electrokits


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Document prezentat in limba romana.

  Autori: Gh. Hortopan, Viorica Hortopan
  Editura: Tehnica - Bucuresti
  An aparitie: 1978

  Calitatea echipamentului electrotehnic constituie un factor hotarator in procesul cresterii industriale.

  In acest sens verificarea performantelor acestui echipament apare ca o necesitate de prim ordin. Este de la sine inteles ca, prin testarea echipamentului electrotehnic, in faza de elaborare a unui produs nou, de perfectionare a unui produs existent sau de verificare periodica a unui produs asimilar, se urmareste garantarea bunei functionari in exploatare.

  In faza de testare a echipamentului electrotehnic, inregistrarea regimurilor tranzitorii, ce presupun variatii rapide de tensiuni si curenti, este necesara. Pentru masurarea acestor marimi electrice, convertoarele de uz general, de tipul reductoarelor de curent si de tensiune, nu ofera o solutie satisfacatoare in ce priveste banda de frecventa, timpul de raspuns, timpul de crestere si deci in ce priveste comportarea in regim tranzitoriu.

  De aceea autorii si-au propus sa puna la dispozitia specialistilor care proiecteaza, fabrica sau exploateaza echipament electrotehnic, ca si studentilor din facultatile de profil electric, cunostinte despre convertoarele numite sunturi si divizoare de tensiune.

  Aceste convertoare, care poseda proprietati de natura a le face apte la masurarea curentilor si tensiunilor in regim tranzitoriu, sunt utilizata pe scara din ce in ce mai mare la incercarea echipamentului electrotehnic (intrerupatoare, transformatoare, mutatoare, s.a.), in laboratoare uzinale, in cercetare si in exploatare.

  Autorii au considerat ca este util, ca pe langa aspectele teoretice necesare justificarii performantelor sunturilor si divizoarelor de tensiune, sa introduca pe cititor in constructia, tehnologia si utilizarea acestor tipuri de convertoare.

  In mare masura relatiile teoretice, solutiile constructive si metodele experimentale, din care unele brevete, reprezinta rezultatele activitatii directe a autorilor in domeniul dezvoltarii de intrumente necesare testarii echipamentului electrotehnic.

  Cartea este structurata in 7 capitole. Acestea sunt prezentate mai jos:

  1. Criterii de apreciere a calitatii dispozitivelor de masurare
  2. Sunturi pentru masurarea curentilor cu variatii rapide
  3. Divizoare de tensiune
  4. Spectre de frecventa
  5. Instalatii pentru determinarea performantelor
  6. Cateva aplicatii
  7. Interferente in circuitul de masurare

  Pentru mai multe informatii descarcati documentul.

  Poate esti interesat si de:

  Kit electronic - Divizorul de tensiune rezistiv
  Divizorul de tensiune. Divizorul de curent
  Kit electronic - Divizorul de teniune capacitiv
  Kit electronic - Detector de lumina cu divizor rezistiv
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Sunturi si divizoare de tensiune pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Carti electronica (RO)
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 03 iunie 2015.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.