Neaparat te izbesti de probleme mecanice de care nu scapi. Construirea unei carcase de transformator, un cablaj taiat in forma mai complicata cu gauri sa zicem rectangulare, distantiere pe dimensiune precisa si nestandardizata, gauri in linie cu distanta foarte precisa intre ele, cu cota la zecimi de milimetru, butoane, gauri pentru aparate de masura, socluri si alte piese, cutii si multe altele, inclusiv bobinaj, izolatori, etc.
Frumoasa poveste. Dar totusi cred ca pentru a concepe ceva in acest domeniu e nevoie de electronica dar si de mecanica fina.
Si daca tot e momentul sa ma laud dupa 46 de ani, la 17 ani imi construiam al 3-lea magnetofon cu mecanica cu tot, pe tuburi.
Mai am numai cablajul facut la mana cu numele meu si data cand l-am construit, aveam 17 ani. Nu am facut poze din pacate la nimic, le mai port doar in amintire.
In ziua de azi am dat-o pe mecanica fina, lucrez la o freza miniatura care e aproape gata si am zeci de kilograme de piese care-si asteapta rindul.
Vreau sa ma las de mecanica si sa ma reintorc la aparate electronice. Chestiunea este ca una fara alta nu prea se poate, ai nevoie de mecanica intr-una.
Mai am o freza facuta de mine in 2008 cu afisaj digital pe 3 axe cu care dau gauri in coordonate si frezez.
Am construit doua televizoare inspirindu-ma din cartea sa "Construiti un televizor", cu piese dispersate din diverse surse si au functionat.
Asa am invatat TV si apoi am facut depanare ca sa fac bani de buzunar in anii de liceu.
Am avut-o de cand a aparut. Am pierdut-o. Am gasit alta in stare foare buna. Inceputurile pasiunii cu ea a inceput.
12/02/2020
Cezar-Cristian P.
Am cartea cu autograf de la autor. Am avut norocul sa-l cunosc personal. Un om deosebit.