• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 50 vizitatori online.

  121 Scheme de radioreceptoare


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.


  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  Daca vrei sa sprijini acest proiect, doneaza pentru dezvoltarea si intretinerea platformei educationale de electronica DIY - electrokits.ro


  https://paypal.me/electrokits


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Document prezentat in limba romana.
  Autori: Andrei Ciontu, Ilie Mihaescu
  Editura: Teora
  An aparitie: 1996

  De ce o lucrare dedicata radioreceptoarelor? Deoarece receptorul de radio a fost, din punct de vedere istoric, prima aplicatie practica a electronicii; ramane cea mai fascinanta inventie a secolului al XIX-lea, care ii inflacareaza si acum pe copii si tineri sa-i inteleaga functionarea, sa realizeze singuri macar unul, apoi inca un altul, mai performant, si - obligatoriu - mai complicat, cu perfectionari tehnice proprii s.a.m.d., nascandu-se pasiunea, ce devine neobisnuita, de radioelectronist constructor amator.

  Sa nu se uite ca, in inventarea radioului (prin asta trebuie inteleasa emisia si receptia pe unde radio purtatoare de informatie), ponderea principala a stradaniilor a constituit-o realizarea unui radioreceptor cat mai performant, lucru realizat cu 100 de ani in urma de catre Guiliermo Marconi (1847 - 1937).

  Radioreceptoarele create de Marconi si popov au fost cu simpla detectie, in calitate de detector fiind folosit coherorul lui Branly. Pentru a fi cat mai sensibile, s-au folosit antene lungi, priza buna cu pamantul si realizarea rezonantei circuitelor oscilante - cu cele ale emitatoarelor.

  In acest volum sunt prezentate urmatoarele:

  - Radioreceptoare cu simpla detectie
  - Radioreceptoare cu amplificare directa
  - Radioreceptoare cu receptie
  - Radioreceptoare cu super reactie
  - Radioreceptoare superheterodina
  - Radioreceptoare sincronida
  - Radioreceptoare neconventionale: receptoare fara bobine, receptoare de electricitate statica, receptoare cu alimentare redusa, receptoare cu sursa de alimentare originala, receptoare fara sursa de alimentare.
  - Convertoare de frecventa
  - Radioreceptoare reflexe
  - Radioreceptoare cu circuite integrate

  Pentru mai multe informatii, descarcati documentul.

  De asemenea am atasat, pentru cei interesati am atasat urmatoarele materiale video in care se prezinta istoria radioului:  Poate esti interesat si de:

  Un tranzistor doua tranzistoare
  Receptoare radio
  Radioreceptoare de buzunar
  Radiodepanare ABC
  Daca ti-a placut, distribuie si tu 121 Scheme de radioreceptoare pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Carti electronica (RO)
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 04 august 2018.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.