• Ultimele adaugate
 • Kit-uri electronice DIY
 • Vizitatori online

  Acum sunt 15 vizitatori online.

  Cabina decontaminare COVID-19 - Concept functional si aprobat


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.


  Download GRATUIT!

   Articol 

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  Daca vrei sa sprijini acest proiect, doneaza pentru dezvoltarea si intretinerea platformei educationale de electronica DIY - electrokits.ro


  https://paypal.me/electrokits


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Ca un scurt abstract pentru acest articol, proiectul este conceput pentru dezinfectarea combinezoanelor, atunci cand personalul medical iese din spital.

  Material video cu functionarea cabinei:  In decursul ultimelor doua saptamani, dupa ce am vazut in numeroase articole publicate in Romania ca aceste camere de dezinfectare prezinta mai mult un interes de afaceri dacat unul de voluntariat si de sustinere, s-a lucrat intens la o cabina de decontaminare apropiata conceptului propus de electrokits.ro, concept inspirat din Vietnam.

  Pentru realizarea acestui concept s-a folosit comunicarea la distanta prin mediul online, in mare parte cu domnul Adrian Corodescu, membru al Asociatiei #VoluntariatBarlad.

  Conceptul realizat are cateva mici modificari fata de cele propuse in articolele anterioare, care de altfel au fost considerate benefice.

  Astfel, cadrul este mai lat la intrare cu 250mm fata de dimensiunea propusa de 1250mm, in ideea ca daca va fi folosita in spital de persoane care poarta combinezon sa aiba suficient spatiu.

  Pentru constructia acestaia s-au folosit corniere de 30/30/3mm, iar imbinarea s-a facut prin sudura. De asemenea, acoperirea s-a facut cu folie PVC transparenta, intrarile si iesirile fiind inchise cu perdele din acelasi material. Covorul poate fi din orice material care retine lichidul dezinfectant.

  Cabina decontaminare covid - #VoluntariatBarlad

  Pentru pulverizarea in ceata s-au folosit 10 duze, cu gauri de 0.3mm, fara reglaj de presiune, amplasate intr-un sistem de 360 grade pentru o acoperire uniforma, actionate de o pompa de apa, cu presostat, autoamorsare, 12V, 3.1 litri / minut, 80PSI, 5.5bar. De asemenea furtunul a fost prins in clipsuri / cleme de cadru.

  Pentru a fi siguri ca pompa rezista in timp, a fost activata si dezactivata timp de o ora, intr-un ciclu de 30sec ON si 2sec OFF. In acest timp, sistemul a consumat 10L de lichid si nu s-au semnalat probleme de nefunctionare.

  Pompa cabina decontaminare covid - Concept functional

  De asemenea s-a testat si efetul susbstantei de decontaminare Biclosol, de domnul Adrian Corodescu. Acesta s-a inchis in cabina pentru o perioada mai indelungata (intre 30min si 1h) in ceata pulverizata, folosind o pastila Biclosol / litru de apa. Dupa acest test, nu s-au semnalat efecte adverse majore, ci doar o iritare usoara a gatului.

  In concluzie, mitul "specialistilor" cum ca "saturarea aerului din interior cu dezinfectant poate deveni toxic daca stai 30 de secunde" a fost "spulberat"!

  Cabina decontaminare covid - Concept functional

  Astazi (10-Apr-2020), delegati ai spitalului Elena Beldiman din Barlad, au fost de acord cu conceptul realizat spunand ca acest proiect se pliaza perfect pe nevoile personalului.

  De asemenea, cabina va fi montata la iesirea din sectiile cu infectati. Personalul medical va intra la iesirea din spital direct in cabina, cu tot cu conbinezon pentru decontaminare, apoi vor iesi pe cealalta parte. Deci traseul va fi cu sens unic.

  Descriere Biclosol:

  Biclosol este un dezinfectant clorigen (pe baza de clor), sub forma de tablete efervescente, dizolvabil in apa cu spectru de actiune larg: bactericid, fungicid, virucid, mircobactericid, tuberculocid si sporicid. Continut substanta activa: O tableta de 3,3 g de Biclosol elibereaza prin dizolvare sa in apa minim 1,5 grame de clor activ.

  Biclosol - Dezinfectant efervescent clorigen

  Biclosol este utilizat pentru: dezinfectia suprafetelor in spitale, hoteluri, scoli, gradinite, crese, restaurante, pensiuni, penitenciare, nave, aeronave, trenuri, dezinfectia lenjeriei, dezinfectia veselei si tacamurilor, dezinfectia chiuvetelor, dezinfectie W.C, dezinfectia biberoanelor, dezinfectia obiectelor si echipamentelor din domeniul sanitar inclusiv cu profil stomatologic si ginecologic, dezinfectia in industria farmaceutica, dezinfectia mijloacelor de transport alimente, dezinfectia pubelelor cu resturi menajere, dezinfectia conductelor de alimentare cu apa, dezinfectia conductelor de canalizare, dezinfectia bazinelor de apa potabila, dezinfectia in fermele zootehnice, dezinfectia oualor, dezinfectia apei in fermele zootehnice, dezinfectia apei potabile pentru animale, dezinfectia incubatoarelor, dezinfectia fermelor de pui, dezinfectia rezervoarelor de apa, etc.

  Pentru fisa de date tehnice Biclosol click aici.

  In aceasta perioada, personalul medical impreuna cu institutiile si persoanele care lucreaza cu publicul sunt in prima linie de atac. Au nevoie de resurse in lupta cu SARS-COV-2: echipamente medicale, echipamente de protectie, dezinfectanti, teste diagnostic si multe altele.

  La fel exista si multe familii nevoiase care au nevoie de ajutorul nostru. Multi oameni munceau inainte "cu ziua", nemaiputand face acest lucru astazi, dupa instituirea starii de urgenta.

  Grupul #VoluntariatBarlad in parteneriat cu Episcopia Husilor lanseaza campania "Donatii pentru spitale" -> Click pe link-ul urmator; Implica-te si tu! -> Donatii #VoluntariatBarlad

  Logo #VoluntariatBarlad

  Precum a fost deja mentionat mai sus, personalul medical va intra la iesirea din spital direct in cabina, cu tot cu conbinezon pentru decontaminare, apoi vor iesi pe cealalta parte. Deci traseul va fi cu sens unic. Astfel, au fost folosite marcaje cu sens unic, asa cum se poate observa in imaginile de mai jos.

  Cabina decontaminare covid

  #VoluntariatBarlad

  Surse:

  https://serveteledehartie.ro/dezinfectanti-avizati-ms/548-biclosol-dezinfectant-tablete-cloramina.html
  https://www.emag.ro/pompa-apa-cu-presostat-autoamorsare-12v-3-1-litri-minut-80psi-5-5bar-pandora
  #VoluntariatBarlad

  Vezi si articolele precedente despre COVID-19:

  Camere mobile de dezinfectare. Preventie epidemie COVID-19
  Camerele mobile de dezinfectare - COVID-19 - Propunenea 2
  Virusul SARS-CoV-2 si boala COVID-19
  Cat de repede se raspandeste Covid-19?
  Daca ti-a placut, distribuie si tu Cabina decontaminare COVID-19 - Concept functional si aprobat pe Facebook. Multumim!

 • Categorie: Articole
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova

 • TOATE     1  2   >> 

  04/14/2020
  Vali P.
  5 of 5 Stars
  Felicitari ptr.efort si initiativa! Or sa trebuiasca muulte cabine si aparate de ventilare mecanica! Cu covid-ul asta, din pacate, o sa fie belea mare, va dura cel putin inca 1 an! Pana nu se vor vaccina grupurile cele mai vulnerabile si un tratament eficace ca in cazul gripelor sezoniere "obisnuite" ..nu vom scapa!!
  04/14/2020
  Silviu G.
  5 of 5 Stars
  Tocmai lampa UVC e ceea ce este o mare prostie/mizerie, nu numai ca nu are cum functiona, dar ea ar neutraliza ceilalti dezinfectanti spray-ati.
  04/14/2020
  Alexandrescu Dan
  5 of 5 Stars
  Cabina nu are lampa UVC -> se face efectiv o pulverizare 360 grade pentru combinezoane. De asemenea cabina este inchisa, cum ar trebui. Substanta folosita este pe baza de clor. Vezi in articol.
  04/14/2020
  Adrian T.
  3 of 5 Stars
  Am zis din prima cand am vazut aceste tuneluri miraculoase ca sunt niste mizerii. (macar asta are lampa UVC din neon) ce vazusem era o mizerie de banda led mov... si un pulverizator. UVC este cancerigen pt piele si provoaca orbite; nu mai punem ca acel dezinfectant devine instabil in contact cu UVC-ul.
  04/14/2020
  Emil A.
  4 of 5 Stars
  Erau bune si niste lampi UV, ca nu-s mia de euro. Chiar nu sunt scumpe.
  04/14/2020
  Dan A.
  5 of 5 Stars
  Dan, multumim pentru aprecieri, nu reprezentam o asociatie, suntem doar un grup de oameni care vrem sa ajutam. Ai mai multe detalii despre noi aici: http://voluntariatbarlad.ro/echipa/ De asemenea multumim pentru colaborare si pentru ajutor! Si noi speram sa fie implementat cat mai repede in toata tara! Asteptam sa ne contacteze oricine este interesat!

  TOATE     1  2   >> 

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 10 aprilie 2020.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.