Autor: Clubul Copiilor Petrosani
Revista trimestriala a cercului de constructii electronice si radioamatorism
Coordonator: prof. Kovacs Imre – YO2LTF
Structura revistei
1. De ce HOBBY?
Aceasta revista este dedicata in special elevilor pasionati de electronica. De asemenea si #electrokits recomanda aceasta revista elevilor pasionati de electronica si sprijina activitatea revistei „Hobby” prin promovare.
Vor fi publicate articole scrise de elevi pasionati de electronica, automatizari, reparatii radio-TV, internet, soft, divertisment, teste pentru concursuri de electronica, teste grila in vederea obtinerii licentei de radioamator si multe altele. Realizarile practice, ale elevilor, isi vor gasi spatiu in aceasta revista.
Daca doriti sa colaborati cu aceasta revista va rugam sa accesati sectiunea contact din ultima pagina a fiecarei publicatii.
2. Pasiunea mea: Internetul
3. Teste concurs categoria A si B
Se prezinta detalii despre „Concursul national de electronica – Pitesti 27-Aug-2003 – 2-Sep-2003” – Proba teoretica – categoria A si B;
4. Stiati ca?
Undele electromagnetice sunt alcatuite din campuri electrice si magnetice alternative. Primul om care si-a dat seama de legatura dintre electricitate si magnetism a fost James Clerke Maxwell in 1864.
..si multe alte curiozitati;
5. Incarcator pentru acumulatoarele Ni-Cd
Schema este realizata cu ajutorul unui transformator coborator de tensiune, o punte redresoare realizata cu 4 diode de tip 1N4007, un condensator de filtraj si circuitul integrat stabilizator de 5V, de tip LA7805;
6. Benjamin Franklin
Se spune ca Benjamin Franklin era fascinat de electricitate. Intr-o noapte furtunoasa, el si fiul sau William, s-au dus sa experimenteze fulgerul. Oamenii credeau ca fulgerul este o forta misterioasa, data ca pedeapsa de Dumnezeu, iar el dorea sa arate ca acesta este o forma de electricitate.
Pentru aceasta, el a atasat o bucata de metal la zmeul pe care l-a inaltat si o cheie la capatul sforii. Fulgerul s-a descarcat prin bucata de metal, catre cheie.
Cand Franklin a atins cheia, s-a produs arcul electric. Din fericire, nu s-a electrocutat si a demostrat ca fulgerul este o sursa de energie…
Surse: