• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 26 vizitatori si 
  2 membri online.

  Tester de continuitate acustic cu tranzistori


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Din punctul nostru de vedere, nici un atelier nu este complet fara un tester de continuitate, pentru verificarea rapida si sigura a conexiunilor si traseelor de circuit imprimat.

  Proiectul prezentat este un tester acustic de continuitate a carei frecventa de iesire este determinata de rezistenta masurata. Folosirea acestuia presupune sa sondati in timp ce cautati in circuitul investigat.

  Frecventa tonului produs de tester scade cu cresterea rezistentei masurate. Astfel, este imposibila deteriorarea componentelor sau conexiunilor cu acest tester, deoarece diferenta de potential dintre bornele de intrare este de aproximativ 8V iar curentul maxim de 50uA.

  Potentiometrul semireglabil POT1 se regleaza astfel incat sa se obtina un ton placut cu bornele de intrare scurtcircuitate.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x R1 = 56k
  1 x R2 = 10k
  1 x R3 = 100 Ohm
  1 x R4 = 1k
  1 x POT = 5k
  1 x C1 = 47nF
  1 x T1 = BC547
  1 x T2 = BC557
  1 x D1 = 1N4148
  1 x D2 = 1N4148
  1 x Contact terminal
  1 x Buzzer
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  schema electronica tester de continuitate cu tranzistori

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa schema electronica, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

  Pentru a intelege mai bine functionarea acestui proiect, am atasat materialul video de mai jos:  Poate esti interesat si de:

  Tester de tranzistori NPN si PNP
  Tester de continuitate cu LM555
  Scheme pentru amatori
  Revista Tehnium International 2/2001

 • Categorie: Kituri educationale Level 2
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 10 septembrie 2017.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.