• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 23 vizitatori online.

  Dual LED Flasher / Licurici electronic cu LM555


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Montajul prezentat poate fi utilizat fie pentru aprinderea periodica a unor beculete pentru pomul de iarna, fie pentru luminarea intermitenta atractiva a unor machete sau exponate, punerea in functie alternativa a unor dispozitive electronice, a unor semnale de avertizare luminoase sau acustice.

  "Licurici" este denumirea populara pentru un circuit astabil cu 2 LED-uri care se aprind succesiv. Montajul este relativ simplu si se poate realiza cu ajutorul componentelor mentionate mai jos:

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  2 x LED-uri
  1 x R1 = 220 Ohm
  1 x R2 = 220 Ohm
  1 X R3 = 47 KOhm
  1 x C1 = 10uF
  1 x LM555
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema electronica Licurici cu LM555

  Amplasarea componentelor pe breadboard este prezentata mai jos:

  Licurici electronic cu LM555 - breadboard

  De asemenea pentru aceasta aplicatie este disponibil si urmatorul material video in care este prezentata functionalitatea reala:  Kit-ul neasamblat este insotit de un manual in care este prezentata si amplasarea componentelor pe breadboard. In acest manual sunt prezentate numeroase aspecte teoretice cu privire la functionalitatea proiectului.

  Poate esti interesat si de:

  Kit electronic - Circuit astabil cu 2 LED-uri
  Kit electronic - Divizorul de tensiune capacitiv
  Kit electronic - Licurici electronic cu un singur LED
  Dioda luminescenta si dioda varicap

 • Categorie: Kituri educationale Level 2
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 05 septembrie 2015.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.