• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 28 vizitatori si 
  1 membru online.

  Cresterea si scaderea intensitatii luminoase a unui LED


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Numit si "Up/Down Fading LED", montajul prezentat poate fi utilizat pentru anumite efecte luminoase in diverse aplicatii. Cresterea si scaderea intensitatii luminoase se face in mod automat.

  Proiectul are ca scop ultilizarea temporizatorului (timer-ului) LM 555 pentru scaderea si cresterea intensitatii luminoase a unui LED. Acesta este simplu de realizat utilizand doar 6 componente:

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa electronica de test + fire de legatura
  1 x R1 = 33 kOhm
  1 x R2 = 220 Ohm
  1 x C1 = 100 uF
  1 x T1 = 2N2222
  1 x LED
  1 x LM555
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  cresterea si scaderea intensitatii luminoase a unui led

  O varianta de amplasare a componentelor pe breadboard, este prezenta in imaginile aditionale.

  De asemenea pentru aceasta aplicatie este disponibil si urmatorul material video in care este prezentata functionalitatea reala:  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa amplasarea componentelor pe breadboard si schemele electronice, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

  Poate esti interesat si de:

  Concepte esentiale despre electronica
  Kit electronic - Divizorul de tensiune rezistiv
  Dispozitive si circuite electronice
  Circuite analogice de baza
  Depanarea circuitelor cu tranzistoare bipolare

 • Categorie: Kituri educationale Level 2
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 06 septembrie 2015.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.