• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 29 vizitatori online.

  Blinker cu releu


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Circuitul prezentat foloseste 5 componente si este usor de construit.

  Atunci cand circuitul este pornit, LED-ul se aprinde si condensatorul incepe sa se incarce. Atunci cand tensiunea de pe condensator este suficient de mare, releul trage clema in pozitia NO (normal open / normal deschis); in acest timp condensatorul se descarca si LED-ul este oprit. Practic, tensiunea incepe sa scada pe bobina releului, moment in care clema releului trece in starea NC (normal close / normal inchis). Procesul se repeta pana se aduce SW1 in starea OFF.

  Montajul poate fi alimentat intre 5 si 7V de la o sursa de curent continuu.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x C1 = 2200 uF
  1 x K1 = Releu 5V
  1 x LED
  1 x R1 = 470 Ohm
  1 x SW1 (intrerupator / switch)
  1 x Contact terminal
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea acestuia. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  schema electronica - blinker cu releu

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa schema electronica, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

  Pentru a intelege mai bine functionarea acestui proiect, am atasat materialul video de mai jos:  Poate esti interesat si de:

  Dual LED Flasher / Licurici electronic cu LM555
  Dioda luminiscenta si dioda varicap
  Circuit astabil cu 2 LED-uri
  Circuit de polarizare pentru tranzistorul bipolar

 • Categorie: Kituri educationale Level 2
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 02 septembrie 2018.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.