• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 29 vizitatori online.

  Alarma simpla pentru usa frigiderului


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Acest proiect prezinta o mica aplicatie "home automation", din care se poate invata cu usurinta functionalitatea unei foto-rezistente.

  Cum functioneaza circuitul?

  Cat timp usa frigiderului este inchisa, becul din interior este stins. Rezistenta LDR1 creste iar Buzzerul nu este activ. Cand deschidem usa frigiderului rezistenta LDR1 va creste iar Buzzer-ul va suna. Sensibilitarea fotorezistentei LDR1 se poate regla prin POT1.

  Montajul necesita o alimentare de la o sursa de curent continuu de 9V.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x R1 = 5k (daca nu se reuseste ajustarea sensibilitatii LDR1, aceasta rezistenta se poate exclude, in locul ei fiind facut un strap)
  1 x R2 = 1k
  1 x POT1 = 10k
  1 x C1 = 100uF
  1 x LDR1 (foto-rezistenta)
  1 x Buzzer
  1 x T1 = BC337
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema electronica - Alarma simpla pentru usa frigiderului

  Amplasarea componentelor pe breadboard este prezentata mai jos:

  alarma simpla pentur usa frigiderului - pe breadboard

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea acestuia. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa schema electronica, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

  De asemenea pentru aceasta aplicatie este disponibil si urmatorul material video in care este prezentata o functionalitate asemanatoare:  Poate esti interesat si de:

  Revista Tehnium International 5/2001
  Buzzer electronic cu LM555
  Kit electronic - Generare clickuri inegale cu LM555
  Revista Tehnium 1/2006

 • Categorie: Kituri educationale Level 1
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 14 ianuarie 2017.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.