• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 29 vizitatori si 
  1 membru online.

  Comutator Push cu 4 pozitii


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.


  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul prezentat poate fi utilizat pentru comutarea a 3 dispozitive. In cazul in care un dispozitiv este pornit, al doilea si al treilea raman oprite. Daca al doilea este pornit, primul si al treilea raman oprite; iar daca al treilea este pornit, primele doua sunt oprite. Starea de "OFF" este simulata cu ajutorul diodei D1.

  Aceasta comutare este controlata cu ajutorul unui buton de tip "Push". Mai mult, puteti conecta 3 relee in locul LED-urilor pentru a controla, spre exemplu aparate de curent alternativ. Montajul are la baza circuitele integrate CD4017 si NE555.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  R1 = 470 Ohm
  R2, R3, R5, R6 = 1k
  R4 = 100k
  C1 = 1uF; C2 = 22uF
  3 x LED-uri
  D1 = 1N4007
  1 x Push button
  1 x IC1 = CD4017; 1 x IC2 = NE555
  1 x Contact terminal
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema comutator Push cu 4 pozitii

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea acestuia. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa schema electronica, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

  Pentru a intelege mai bine functionarea acestui proiect, am atasat materialul video de mai jos:  Poate esti interesat si de:

  Revista Tehnium 7/2001
  Stabilizatoare de tensiune
  301 circuite electronice
  Comanda pentru aprinderea secventiala a 100 de LED-uri

 • Categorie: Kituri educationale Level 3
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 26 august 2017.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.