• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 30 vizitatori online.

  Capacitmetru RS232 pentru pico si nano farazi


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul este util electronistilor pasionati de radiofrecventa si nu numai. Acesta poate masura capacitati cu o precizie destul de buna, intre 1pF si 100nF folosind o interfata seriala RS232. Valoarea masurata este afisata pe display-ul desktop-ului sau a laptop-ului.

  Circuitul integrat NE555 se alimenteaza direct de la interfata seriala RS232. Acesta genereaza semnale dreptunghiulare la o frecventa de 3.5kHz, care sunt receptionate de intrarea CTS a interfetei.

  Lista de componente necesare pentru acest proiect:

  1 x Placa electronica de test + fire de legatura
  1 x R1 = 10k
  1 x R2 = 47k
  1 x C1 3,3nF
  1 x C2 = 100nF
  1 x NE555
  1 x Mufa seriala DB9 mama
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor + inca doua mufe seriale DB9 (una tata, una mama) pentru conceperea cablului serial.

  Cum folosim interfata interactiva?

  Dupa cum se poate observa si in imaginea de mai jos, driver-ul pentru mufa seriala poate fi identificat de 4 porturi de comunicatie. Astfel, nu vor exista probleme de neidentificare a driver-ului.

  "Nullpunkt" este butonul de calibrare "0". Practic, cand montajul este pus in functiune cu firele de masurare neconectate, este posibil ca valoarea afisata sa basculeze intre 0pF si 2pF. Pentru o masuratoare mai precisa, atunci cand prindem "0", apasam "Nullpunkt".

  Interfata interactiva capacitmetru cu RS232

  Interfata interactiva (software-ul) se poate descarca folosind link-ul de aici.

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa schema electronica, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe.

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema capacitmetru rs232 pentru pico si nanofarazi

  Pentru a putea conecta mufa seriala DB9 la montaj, vom avea nevoie de informatiile afisate mai jos:

  Tabel descriere pini pentru mufa seriala DB9:

  Tabel descriere pini mufa DB9

  Modul de conectare seriala intre mufele tata si mama:

  Modul de conectare pentru mufele siriale tata-mama

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa amplasarea componentelor pe breadboard si schemele electronice, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe.

  Un exemplu de masurare pentru un condensator de polister cu valoarea de 10nF, este prezentat mai jos:

  Exemplu functionare capacitmetru cu RS232

  Poate esti interesat si de:

  Programare sisteme embedded in C/C++
  Portul serial - Editia II
  Manual de curs Labview
  Kit electronic - Reglare viteza servomotor

 • Categorie: Kituri educationale Level 3
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 12 noiembrie 2016.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.