• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 42 vizitatori si 
  1 membru online.

  Vu-metru cu tranzistori


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul prezentat reprezinta un indicator de nivel al semnalului audio. Acesta functioneaza pe principiul de stingere a led-urilor si nu aprinderea succesiva a acestora.

  Precum se poate observa si in schema, ca indicatori vizuali avem 20 de LED-uri. Acestea sunt impartite pe 4 blocuri a cate 5 LED-uri.

  Potentiometrul POT de 10k ajuta la modificarea semnalului de intrare primit. Montajul necesita o alimentare de la o sursa de curent continuu de 9V.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x POT = 10k
  1 x C1, C2 = 10uF
  1 x D1, D2, D3, D4, D5 = 1N4148
  1 x R1, R2, R3, R4 = 100 Ohm
  1 x R5, R6, R7, R8 = 10k
  1 x T1, T2, T3, T4 = 2N2222
  20 x LED-uri
  1 x Contact terminal
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema electronica - Vu-metru cu tranzistori

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea acestuia. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa schema electronica, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

  De asemenea pentru aceasta aplicatie sunt disponibile urmatoarele materiale video in care sunt prezentate functionalizati asemanatoare:

  Poate esti interesat si de:

  Vu-metru cu LM3915
  Revista Tehnium 2/2004
  Monitorizare consum baterie de 5 / 9V cu LM3914
  Masurarea curentului cu ajutorul multimetrului

 • Categorie: Kituri educationale Level 2
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 24 ianuarie 2017.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.