• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 24 vizitatori online.

  Tester de tranzistori NPN si PNP


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul are ca scop determinarea corecta a tranzitorilor PNP sau PNP. Adica, ne putem da seama cu usurinta daca tranzistorii folositi sunt de tip PNP sau NPN, sau daca acestia sunt functionali.

  Daca amplasam tranzistorii PNP si NPN conform schemei electronice de mai jos, indicatorul (LED-ul) trebuie sa stea continuu aprins.

  Kit-ul neasamblat este insotit de un manual in care este prezentata si amplasarea componentelor pe breadboard. In acest manual sunt prezentate numeroase aspecte teoretice cu privire la functionarea proiectului. Proiectul ajuta la identificarea cu usurinta a tipurilor de tranzistori folositi, fiind util electronistilor incepatori.

  schema electronica - tester de tranzistori PNP si NPN

  In cazul in care se confunda tipul de tranzistor folosit (ex. folosim PNP in loc de NPN), indicatorul (LED-ul) va lumina intermitent. Aceasta intermitenta este datorata condensatorului C1.

  Componentele necesare pentru acest proiect:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x LED
  1 x C1 = 10 uF (condensator polarizat)
  1 x R1 = 330K
  1 x R2 = 1K
  1 x R3 = 22 ohm
  - si bineinteles tranzistorii pentru testare
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Pe langa indicatiile din imaginile aditionale, o alta amplasare a componentelor pe breadboard este prezentata mai jos:

  tester de tranzistori PNP si NPN - reprezentare pe breadboard

  De asemenea pentru aceasta aplicatie este disponibil si urmatorul material video in care este prezentata o functionalitate asemanatoare:  Poate esti interesat si de:

  Kit electronic - Divizor de tensiune rezistiv
  Un tranzistor, doua tranzistoare
  Circuit de polarizare pentru tranzistorul bipolar
  Tranzistoare cu efect de camp

 • Categorie: Kituri educationale Level 2
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 26 octombrie 2015.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.