• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 23 vizitatori si 
  2 membri online.

  Latrat de caine


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul prezentat, genereaza un sunet care poate varia de la scheunatul unui biet catel pana la latratul serios si demn al unui buldog. Schema prezentata, contine in principiu doua oscilatoare astabile, pe frecvente diferite si un etaj de amplificare. Primul oscilator, echipat cu doua tranzistoare de tip BC557 este calculat sa genereze impulsuri de tip trapezoidal.

  Oscilatiile produse de acest oscilator sunt conduse, prin intermediul rezistentei semireglabile T6 (POT2), catre baza celui de-al treilea tranzistor, care formeaza impreuna cu T4, cel de-al doilea oscilator, pe frecventa de circa 600Hz. Sunetul obtinut in final are o portiune crescatoare, dupa care scade brusc, asemanator cu latratul unui caine.

  Deoarece efectul care se obtine depinde foarte mult de piesele folosite in montaj, se impune un reglaj foarte atent al celor doua oscilatoare. Astfel, daca prin reglarea potentiometrului R2 nu se obtine o pauza sau o durata corespunzatoare a impulsurilor, se vor tatona valorile condensatorilor C2 (intre 10 si 50uF) si C1 (intre 30 si 100uF), pentru obtinerea efectului dorit, urmanad a se face apoi un ultim reglaj din R2.

  De asemenea daca se doreste un ton mai gros, se vor mari contensatoarele C3 si C4 pana la 0.1uF (100nF).
  In caz contrar, valoarea acestor condensatori se poate micsora pana la 0.022uF(22nF) pentru un sunet mai strident, reglajul fin urmand a fi facut prin modificarea valorii potentiometrului R6 (POT2).

  Etajul amplificator debiteaza direct pe un difuzor minuatura de 8 Ohm.

  Alimentarea montajului se face de la o baterie miniatura de 9V, avand in paralel condensatorul C5, care niveleaza socurile de curent.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x R1 = 1k
  1 x R2 (POT1) = 50k
  1 x R3 = 15k
  1 x R4 = 1k
  1 x R5 = 5.1k
  1 x R6 (POT2) = 50k
  1 x R7 = 22k
  1 x R8 = 5.1k
  1 x C1 = 47uF (valori optionale livarate: 1 x 100uF)
  1 x C2 = 22 uF (valori optionale livarate: 1 x 47uF, 1 x 100uF)
  1 x C3 = 0.047 uF /47nF (valori optionale livarate: 100nF, 22nF)
  1 x C4 = 0.047 uF /47nF (valori optionale livarate: 100nF, 22nF)
  1 x C5 = 100uF
  5 x T1, T2, T3, T4, T5 = BC557 / BC556
  1 x DIF = 8 Ohm
  1 x Contact terminal
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema electronica latrat de caine

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa schema electronica, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe.

  Pentru a intelege mai bine functionarea acestui circuit, am atasat materialele video de mai jos:

  Poate esti interesat si de:

  Amplificator audio de 250mW - Realizat cu tranzistori
  Amplificator 20W - Clasa A - realizat cu tranzistori
  Simularea sunetelor de semnalizare (bip-urilor) de la masina
  Sunet de greier realizat cu LM324

 • Categorie: Kituri educationale Level 2
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 08 septembrie 2018.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.