• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 31 vizitatori online.

  Generator de semnale morse


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.
  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul are ca scop invatarea functionalitatii circuitului integrat LM555. Ca aplicabilitati, precum reiese si din titlu, poate fi folosit ca generator de samnale morse.

  Kit-ul neasamblat este insotit de un manual in care este prezentata si amplasarea componentelor pe breadboard. In acest manual sunt prezentate numeroase aspecte teoretice cu privire la functionalitatea proiectului. Realizand acest proiect, se poate invata cu usurinta limbajul morse.

  Ce este codul Morse?

  Conform Wikipedia, codul Morse sau alfabetul Morse este o metoda de transmitere a informatiei folosind secvente standardizate de semne sau pulsatii scurte si lungi - cunoscute in mod comun ca "puncte" ?i "linii" - pentru litere, cifre si caracterele speciale specifice oricarui mesaj.

  Alfabetul morse este prezentat mai jos:

  alfabetul morse

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x R1 = 3.4 KOhm
  1 x R2 = 15 KOhm
  1 x C1 = 47 nF
  1 x C2 = 10 uF
  1 x DIF = 8 Ohm
  1 x SWITCH (intrerupator)
  1 x LM555
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  schema electronica generator de semnale morse - LM555

  O varianta de amplasare a componentelor pe breadboard, este prezenta in imaginile aditionale.

  Pe langa indicatiile din imaginile aditionale, o alta amplasare a componentelor pe breadboard este prezentata mai jos:

  schema electronica generator de semnale morse - reprezentare pe breadboard

  De asemenea pentru aceasta aplicatie este disponibil si urmatorul material video in care este prezentata functionalitatea reala:  Poate esti interesat si de:

  Montaje electronice de vacanta
  Constructii utile
  Numaratoare binare sincrone
  Kit electronic - Cresterea si scaderea intensitatii luminoase a unui LED

 • Categorie: Kituri educationale Level 2
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 17 octombrie 2015.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.