• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 9 vizitatori si 
  1 membru online.

  Reglare intensitate luminoasa LED printr-un singur tranzistor


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Montajul este util pentru intelegerea functionalizatii potentiometrului si tranzistorului NPN.

  Lista de componente necesare pentru acest proiect:

  1 x Placa electronica de test + fire de legatura
  1 x POT = 10k
  1 x R1 = 1k
  1 x R2 = 1k
  1 x LED
  1 x T1 = 2N2222
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  reglarea intensitatii unui led cu ajutorul unui singur tranzistor

  Cum functioneaza acest circuit?

  Cu ajutorul potentiometrului POT de 10k, reglam intesitatea luminoasa a LED-ului. R1 este folosit ca rezistenta de limitare a curentului in tranzistorului T1. R2 este folosit ca rezistenta de limitare a curentului pentru LED.

  Cu cat "indreptam" reglajul din POT spre partea pozitiva (+), cu atat intensitatea luminoasa a LED-ului creste. Desigur, daca "indreptam" reglajul din POT spre partea negativa (GND), intensitatea luminoasa a LED-ului scade.

  O varianta de amplasare a componentelor pe breadboard este prezentata mai jos:

   reglare intensitate LED printr-un singur tranzistor

  De asemenea pentru aceasta aplicatie este disponibil si urmatorul material video in care este prezentata o functionalitate asemanatoare:  Kitul electronic mai contine un mic manual in care sunt prezentate diverse probleme inovative care au la baza circuitul electronic prezentat mai sus. Acesta este insotit si de componentele electronice aferente.

  Poate esti interesat si de:

  Kit electronic - Detector de intuneric cu LM555
  Kit electronic - Reglare intensitate luminoasa LED prin 2 tranzistori
  Circuit de polarizare pentru tranzistorul bipolar
  Catalog tranzistori bipolari de putere

 • Categorie: Kituri educationale Level 1
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 08 octombrie 2015.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.