• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 43 vizitatori si 
  1 membru online.

  Licurici electronic cu un singur LED


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul are ca scop intelegerea functionarii unui unui tranzistor NPN, fara ca baza acestuia sa fie legata in circuit.

  Kitul electronic mai contine un manual in care se prezinta aspecte teoretice cat si practice cu privire la functionarea unui tranzistor NPN, fara ca baza acestuia sa fie legata in circuit. Este un proiect care starneste curiozitatea in randul celor care vor sa invete electronica interactiv.

  Lista de componente necesare pentru acest proiect:

  1 x Placa electronica de test + fire de legatura
  1 x R1 = 1K
  1 x R2 = 100 Ohm
  1 x LED
  1 x T1 = 2N2222 / BC547
  1 x C1 = 330 uF
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  licurici electronic cu un singur led

  Cum functioneaza acest circuit?

  Condensatorul C1 se descarca partial prin tranzistorul T1 si prin rezistenta de limitare R2.

  Tranzistorul T1, ca orice alt tranzistor este folosit mai ales pentru a amplifica si a comuta semnale electronice si putere electrica.

  Varianta de amplasare a componentelor electronice pe breadboard este prezentata mai jos:

  licurici electronic cu un singur led - breadboard

  De asemenea pentru aceasta aplicatie sunt disponibile si urmatoarele materiale video in care sunt prezentate functionalitatile reale:  Poate esti interesat si de:

  Licurici electronic cu LM555
  Circuit astabil cu 2 LED-uri
  Tranzistoare bipolare. Caracteristici statice
  Circuit de polarizare pentru tranzistorul bipolar

 • Categorie: Kituri educationale Level 1
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 24 septembrie 2015.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.