• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 20 vizitatori online.

  Licurici electronic cu MOSFET si lampi de 10W


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  "Licurici" este denumirea populara pentru un circuit basculant astabil cu 2 indicatori luminosi care se aprind succesiv. Circuitul are ca scop invatarea utilizatii tranzistorilor mosfet.

  Aceste tipuri de circuite nu au stari stabile, basculeaza continuu intre doua stari nestabile, tranzistoarele de pe cele doua ramuri trecand pe rand din starea de conductie in starea de saturatie (basculand). Perioada de comutare din aceste stari poate fi determinata de valorile componentelor pasive (C si R) din circuit.

  Ca o scurta concluzie, se aprind succesiv 2 consumatori de 10W datorita tranzistorilor MOS-FET IRF540. Proiectul necesita o alimentare de la o sursa de curent continuu de 12V / 1-2A.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x R1 = 470k
  1 x R2 = 470k
  1 x C1 = 1uF
  1 x C2 = 1uF
  1 x T1 = IRF540
  1 x T2 = IRF540
  1 x Lampa1 (L1) = 12V, 10W
  1 x Lampa1 (L2) = 12V, 10W
  1 x Contact terminal
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  schema astabil cu mosfet si lampi de 10w

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa schema electronica, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

  Pentru a intelege mai bine functionarea acestui proiect, am atasat materialele video de mai jos:

  Poate esti interesat si de:

  Licurici electronic cu un singur LED
  Licurici electronic cu 3 LED-uri
  Dual LED Flasher / Licurici electronic cu LM555
  Circuit astabil cu 2 LED-uri

 • Categorie: Kituri educationale Level 1
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 20 octombrie 2018.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.