• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 20 vizitatori online.

  Amplificator audio de 250mW - Realizat cu tranzistori


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul prezinta un minuscul amplificator care furnizeazala iesire 250mW si poate fi utilizat ca amplificator final pentru aparatele radio.

  Cum functioneaza circuitul?

  Tranzistorul T1(BC547) comanda un amplificator de putere echilibrat (in contratimp) realizat cu T2(BC337) si T3(BC327). Curentul de repaus este stabilit de diodele D1 si D2 (1N4148). Datorita simplitatii circuitului, curentul de repaus variaza cu temperatura.

  Acest neajuns poate fi observat indeosebi cand tranzistoarele de iesire se incalzesc mai puternic decat diodele. In acest caz trebuie sa se reduca puterea la iesire sau sa se monteze radiatoare termice pentru T2 si T3.

  Amplificarea este determinata de valorile lui R1, R3 si de cea a lui POT1. Circuitul absoarbe un curent maxim de aproximativ 180mA.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x R1 = 4.7k
  1 x R2 = 82k / (47k + 33k - serie)
  1 x R3 = 12k
  1 x R4 = 1.8k
  1 x C1 = 10uf
  1 x C2 = 10uF
  1 x C3 = 220uF
  1 x POT1 = 10k
  1 x D1 = 1N4148
  1 x D2 = 1N4148
  1 x T1 = BC547
  1 x T2 = BC337
  1 x T3 = BC547
  1 x DIF = 8 Ohm
  1 x Contact terminal
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema electronica - Amplificator audio de 250mW

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea acestuia. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa schema electronica, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

  De asemenea pentru aceasta aplicatie este disponibil si urmatorul material video in care este prezentata o functionare asemanatoare:  Poate esti interesat si de:

  Scheme pentru amatori
  Revista Tehnium 7/2000
  Revista Conex Club 12/2002
  Amplificator 20W - Clasa A - realizat cu tranzistori

 • Categorie: Kituri educationale Level 1
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 26 august 2018.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.