• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 31 vizitatori si 
  1 membru online.

  Respingator de soareci - realizat cu tranzistori


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul prezentat este un respingator de soareci care a are la baza doua circuite basculante astabile capabile sa genereze ultrasunete.

  Circuitul necesita o alimentare de 9V si are o absorbtie maxima de curent de 48mA. LED1 arata daca circuitul este alimentat sau nu, iar cu ajutorul potentiometrului POT1 putem ajusta frecventa intre 10 si 33 kHz.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa electronica de test + fire de legatura
  1 x R1 = 2k
  1 x R2 = 100k
  1 x R3 = 100k
  1 x R4 = 3.9k
  1 x R5 = 10k
  1 x R6 = 22k
  1 x R7 = 22k
  1 x R8 = 10k
  1 x R9 = 470 Ohm
  1 x R10 = 470 Ohm
  1 x POT1 = 100k
  1 x C1 = 47uF
  1 x C2 = 10uF
  1 x C3 = 22uF
  1 x C4 = 100uF
  1 x C5 = 1nF
  1 x C6 = 1nF
  1 x T1,T2,T3,T4,T5,T6 = BC547
  1 x D1 = 1N4148
  1 x LED1
  1 x SP1 (BUZZER)
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema electronica - Respingator de soareci realizat cu tranzistori

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea acestuia. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa schema electronica, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

  De asemenea pentru aceasta aplicatie este disponibil si urmatorul material video in care sunt prezentate functionalitati asemanatoare:  Poate esti interesat si de:

  Electronica in imagini - Componente pasive
  Detector de lumina cu divizor rezistiv
  Detector de intuneric cu LM555
  Circuite analogice de baza

 • Categorie: Kituri educationale Level 2
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 17 ianuarie 2017.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.