• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 23 vizitatori si 
  2 membri online.

  Indicator de stare baterie - realizat cu tranzistori


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul prezinta functionarea unui indicator de stare pentru bateria de la masina si nu numai. Acest montaj este realizat in mare marte cu tranzistori.

  Cand tensiunea acumulatorului / bateriei este mai mica de 10v, tranzistorul T1 se deschide, iar LED1(rosu) se aprinde. O tensiune mai mare de 10v produce deschiderea tranzistorului T2, LED2(galben) se aprinde si LED1(rosu) se stinge.

  Ca urmare a intrarii in conductie a tranzistorului T3, LED3(verde) se aprinde, iar LED2(galben) se stinge datorita suntarii prin dioda 1N4001(D6). Daca tensiunea depaseste 15V, LED1(rosu) si LED3(verde) sunt aprinse.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x R1 = 560 Ohm/1W
  1 x R2 = 750 Ohm/1W
  1 x R3 = 3.6k / 3.9k
  1 x R4 = 3.6k / 3.9k
  1 x R5 = 3.6k / 3.9k
  1 x R6 = 750 Ohm/1W
  1 x R7 = 15k
  1 x R8 = 3.6k / 3.9k
  1 x R9 = 2.4k / 2.7k
  1 x T1 = BC547
  1 x T2 = BC547
  1 x T3 = BC547
  1 x LED1(D1) = rosu
  1 x LED2(D7) = galben
  1 x LED3(D5) = verde
  1 x D2 = PL15Z
  1 x D3 = PL10Z
  1 x D4 = PL12Z
  1 x D6 = 1N4001 / 1N4007
  1 x Contact terminal
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema electronica - Indicator de stare baterie

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa amplasarea componentelor pe breadboard si schemele electronice, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

  De asemenea pentru aceasta aplicatie sunt disponibile si urmatoarele materiale video in care sunt prezentate functionalitati asemanatoare:

  Poate esti interesat si de:

  Vu-metru cu tranzistori
  Monitorizare consum baterie masina cu LM3914
  Masurarea tensiunii
  Circuite serie si paralel

 • Categorie: Kituri educationale Level 2
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 26 august 2018.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.