• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 26 vizitatori online.

  Circuit de comanda pentru motoarele pas cu pas


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Acest proiect foloseste 3 circuite integrate (LM555, CD4017 si ULN2003). Este un circuit recomandat pentru invatarea rapida a functionalitatii motoarelor pas cu pas.

  Este practic un circuit "cu intrare serie si iesire paralel". Din "reset" se aduc toate iesirile pe zero (OFF). Aplicand impulsuri (de la "oscilator") la intrarea de tact (clock sau master clock la alti autori), iesirile vor trece pe rand in unu (ON). Potentiometrul POT de 100k ajuta la modificarea vitezei pentru motorul pas cu pas.

  Kitul electronic mai contine un manual in care gasim schema electronica si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe.

  Pentru acest kit sunt disponibile doar schemele electronice, nu si amplasamentul componentelor electronice pe breadboard.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa electronica de test + fire de legatura
  1 x R1 = 1K
  1 x POT = 100K
  1 x C1 = 10uF
  1 x C2 = 100nF
  1 x LM555
  1 x CD4017
  1 x ULN2003
  1 x Contact terminal
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor
  Atentie!! Kit-ul electronic nu contine si motorul pas cu pas.

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema electronica - circuit comanda motor pas cu pas

  Motoarele pas cu pas (MPP) sunt de fapt motoare sincrone la care fazele infasurarilor statorice sunt alimentate in impulsuri de curent, rezultate in urma aplicarii unor impulsuri de tensiune de tip "treapta".

  Motorul pas cu pas se utilizeaza in schemele sistemelor de comanda cu program si prin impulsuri. Folosirea ordinatoarelor pentru comanda unor procese tehnologice complexe necesita prelucrarea unor semnale, sub forma e impulsuri ceea ce se poate realiza cu MPP.

  In prezent MPP se foloseste in diverse instalatii industriale, dupa cum urmeaza:

  - Actionarea masinilor unelte cu comanda numerica
  - Industria metalurgica si usoara
  - Sisteme periferice ale calculatoarelor numerice
  - In aeronautica.

  Desigur, sunt foarte multe variante de motoare pas cu pas, iar conectarea la driver-ul (ULN2003) se face in mod diferit pentru fiecare varianta in parte: www.linengineering.com explica in detaliu conexiunile de cablare pentru toate variantele de motoare pas cu pas. Cateva din aceste explicatii sunt atasate mai jos:

  Tabel cablare motoare pas cu pas cu 4 fire:

  Tabel cablare motoare pas cu pas cu 4 fire

  Tabel cablare motoare pas cu pas cu 6 fire:

  Tabel cablare motoare pas cu pas cu 6 fire

  Tabel cablare motoare pas cu pas cu 8 fire:

  Tabel cablare motoare pas cu pas cu 8 fire

  De asemenea pentru aceasta aplicatie sunt disponibile si urmatoarele materiale video in care sunt prezentate functionalitatile reale:

  Iar mai jos avem un exemplu de conectare pentru un motor pas cu pas cu 5 fire.  Poate esti interesat si de:

  PIC pentru incepatori
  Kit electronic - Reglare turatie motor cu LM555 in punte H
  Comanda motoarelor cu microcontrolere
  Kit electronic - Aprinderea secventiala a LED-urilor

 • Categorie: Kituri educationale Level 2
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 20 august 2016.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.