• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 21 vizitatori online.

  Sunet de greier realizat cu LM324


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul prezentat genereaza un sunet similar cu cel al unui greier. Acesta are la baza circuitul integrat LM324.

  Curentul maxim consumat de acest circuit este de 30mA. LM324 este format din 4 amplificatoare operationale, dar doar 3 dintre ele sunt folosite pentru acest circuit.

  Primul amplificator operational intern (3/3) este un generator de ton cu frecvente intre 1400Hz si 15kHZ. Aceasata frecventa depinde de grupul de componente POT1, R4 si C1. Al doilea amplificator operational intern (2/3) genereaza o frecventa de aproape 50Hz. Aceasta frecventa depinde de grupul de componente R8 si C2 si serveste pentru controlul amplificatorului (3/3).

  Ultimul amplificator operational intern (1/3) genereaza o frecventa de 2.2Hz. Aceasta frecventa depinde de R13 si C3 si se ocupa de oprirea si repornirea sunetului generat.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x R1 = 10k
  1 x R2 = 10k
  1 x R3 = 5k
  1 x R4 = 3k
  1 x R5 = 1k
  1 x R6 = 1k
  1 x R7 = 10k
  1 x R8 = 10k
  1 x R9 = 5k
  1 x R10 = 10k
  1 x R11 = 10k
  1 x R12 = 5k
  1 x R13 = 47k
  1 x R14 = 1k
  1 x R15 = 10k
  1 x POT1 = 100k
  1 x C1 = 3.3nF
  1 x C2 = 1uF
  1 x C3 = 47uF
  1 x D1 = 1N4148
  1 x D2 = 1N4148
  1 x LED1
  1 x T1 = BC547 / 2N2222
  1 x DIF(SP1) = 8 Ohm
  1 x LM324
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema electronica - Sunet de greier realizat cu LM324

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea acestuia. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa schema electronica, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

  Pentru a intelege mai bine functionarea acestui proiect, am atasat materialele video de mai jos, in care sunt prezentate cateva circuite similare:

  Poate esti interesat si de:

  Scheme pentru amatori
  Circuite analogice de baza
  Aplicatii ale AO
  Temporizator 0-72 secunde

 • Categorie: Kituri educationale Level 1
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 14 octombrie 2017.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.