• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 19 vizitatori online.

  Reglare ventilator 12V - realizat cu tranzistori


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul permite reglarea functionatii ventilatorului, in functie de temperatura.

  Pentru a garanta functionarea satisfacatoare a ventilatorului in orice situatie, alimentarea acestuia nu trebuie sa coboare sub tensiunea de pornire. Valoarea ei este egala cu tensiunea de alimentare de 12V minus tensiunea T3-R6-R7.

  Cu valorile date in schema, alimentarea ventilatorului va fi de minim 7V. Daca ventilatorul nu porneste la 25C, modificati valoarea lui POT2. Cand temperatura ajunge la 35C, circuitul trebuie sa intre in functione, fapt indicat prin cresterea turatiei ventilatorului sau a tensiunii lui de alimentare. Daca nu se-ntampla acest lucru, modificati valoarea lui POT1. Astfel, la cresterea temperaturii, va creste turatia ventilatorului.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x R1(senzor temperatura) = KTY81
  1 x R2(POT1) = 10k
  1 x R3 = 10k
  1 x R4 = 39k
  1 x R5 = 3.9k
  1 x R6 = 1k
  1 x R7(POT2) = 5k
  1 x T1 = 2N2222
  1 x T2 = 2N2222
  1 x T3 = BD140
  1 x C1 = 470uF
  2 x Contacte terminale
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor
  !! Atentie, kit-ul nu contine si ventilatorul(motorul)

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema electronica - Reglare ventilator 12v

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea acestuia. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa schema electronica, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

  Poate esti interesat si de:

  Regulator de turatie pentru motoarele de curent continuu
  Comanda pentru aprinderea secventiala a 100 de LED-uri
  Revista Tehnium International 4/2000
  Revista Tehnium 7/2000

 • Categorie: Kituri educationale Level 1
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 21 ianuarie 2017.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.