• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 43 vizitatori si 
  1 membru online.

  Reglare intensitate luminoasa LED prin doi tranzistori


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.


  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Montajul este util pentru intelegerea functionalizatii potentiometrului / semireglabilului si tranzistorului NPN.

  Lista de componente necesare pentru acest proiect:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x POT = 10k
  1 x R1 = 1k
  1 x R2 = 1k
  1 x R3 = 1k
  1 x R4 = 1k
  1 x LED
  1 x T1 = 2N2222
  2 x T2 = 2N2222
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  schema electronica reglare intensitate LED prin doi tranzistori

  Cum functioneaza acest circuit?

  Cu ajutorul potentiometrului POT de 10k, reglam intesitatea luminoasa a LED-ului. R1 si R2 sunt folosite ca rezistente de limitare a curentului in tranzistorul T1. R3 este folosita ca resistenta de limitare a curentului in baza tranzitorului T2 iar R4 este folosita ca rezistenta de limitare a curentului pentru LED.

  Cu cat "indreptam" reglajul din POT spre partea pozitiva (+), cu atat intensitatea luminoasa a LED-ului scade. Desigur, daca "indreptam" reglajul din POT spre partea negativa (GND), intensitatea luminoasa a LED-ului creste.

  Practic functionalitatea potentiometrului POT este total inversa fata de proiectul "Reglare intensitate luminoasa LED printr-un singur tranzistor"

  O varianta de amplasare a componentelor pe breadboard este prezentata mai jos:

  reglare intensitate LED prin doi tranzistori

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa amplasarea componentelor pe breadboard si schemele electronice, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

 • Categorie: Kituri educationale Level 1
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 11 octombrie 2015.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.