• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 11 vizitatori online.

  Incarcator baterie 12V


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.


  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul prezentat are la baza circuitul integrat 555. Prin intermediul celor 3 tranzistori (T1,T2,T3) si a condensatorului C2, circuitul "pompeaza" energie bateriei de incarcat. Condensatorul C2 acumuleaza aproximativ 10V prin intermediul tranzistorului T3 si a diodei D2. Cand acesta este incarcat, tranzistorul T1 il inseriaza pe acesta cu bateria de incarcare.

  Astfel, energia transferata bateriei de incarcat este suficienta pentru a oferi un curent de incarcare de circa 900mA. LED-urile sunt adaugate in circuit pentru a preveni deschiderea celor doi tranzistori in acelasi timp.

  Circuitul produce aproximativ 900mA "curent de incarcare". Din acest motiv, tranzistorii trebuie sa fie montati pe radiatoare de aluminiu. Pentru o functionare optima, este recomandat ca si diodele sa fie montate pe radiatoare.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x R1 = 22k
  1 x R2 = 470R
  1 x R3 = 470R
  1 x R4 = 22k
  1 x C1 = 100nF
  1 x C2 = 2200uF
  2 x LED-uri
  1 x T1 = BC557
  1 x T2 = BC651
  1 x T3 = BC651
  1 x D1 = 1N4007
  1 x D2 = 1N4007
  1 x LM555
  2 x contacte terminale
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor
  !!! Atentie, montajul are nevoie de radiatoare pentru tranzistorii T2 si T3. Acestea nu fac parte din kit-ul electronic prezentat.

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema incarcator baterie 12V

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa schema electronica, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

  Poate esti interesat si de:

  Revista Tehnium 4/2004
  Revista Conex Club 05/2006
  Vu-metru cu tranzistori
  Monitorizare consum baterie masina cu LM3914

 • Categorie: Kituri educationale Level 1
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 02 septembrie 2018.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.