• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 11 vizitatori online.

  Aprinderea secventiala a LED-urilor


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Numit si "Knight Rider", circuitul prezentat aprinde pe rand 4 led-uri. Circuitul integrat LM555 joaca rolul de oscilator iar CD4017 de decodificator.

  Este practic un circuit "cu intrare serie si iesire paralel". Din "reset" se aduc toate iesirile pe zero (stins). Aplicand impulsuri (de la "oscilator") la intrarea de tact (clock sau master clock la alti autori), iesirile vor trece pe rand in unu (aprins). Potentiometrul POT de 100k ajuta la modificarea timpului de aprindere de la un LED la altul.

  Kitul electronic mai contine un manual in care gasim schema electronica si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe.

  Pentru acest kit sunt disponibile doar schemele electronice, nu si amplasamentul componentelor electronice pe breadboard.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa electronica de test + fire de legatura
  1 x R1 = 1K
  1 x R2 = 330 Ohm
  1 x R3 = 330 Ohm
  1 x R4 = 330 Ohm
  1 x R5 = 330 Ohm
  4 x LED-uri
  1 x POT = 100K
  1 x C1 = 10uF
  1 x C2 = 100nF
  1 x LM555
  1 x CD4017
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schemele electronice prezentate mai jos:

  Varianta "Step by step wiring":

  Aprinderea succesiva a 4 LED-uri

  Varianta abstracta:

  Aprinderea succesiva a LED-urilor

  De asemenea pentru aceasta aplicatie sunt disponibile si urmatoarele materiale video in care sunt prezentate functionalitatile reale:

  Poate esti interesat si de:

  Kit electronic - Generare click-uri inegale cu LM555
  Introducere in limbajul ABEL - HDL
  Circuite basculante bistabile
  Implementarea structurilor de control

 • Categorie: Kituri educationale Level 1
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 17 august 2016.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.