• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 38 vizitatori si 
  1 membru online.

  Amplificator 20W - Clasa A - realizat cu tranzistori


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.


  Optiuni produs:

  Link comanda de pe OLX.ro:  Lista preturi kituri electronice  Trimite mesaj rapid!
  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Proiectul prezentat este un amplificator audio de clasa A care are la baza tranzistorii de putere TIP41(NPN) si TIP42(PNP).

  Amplificatoarele din Clasa A, sunt cele mai utilizate amplificatoare datorita simplitatii schemei. Clasa A, inseamna "cea mai buna clasa" de amplificatoare datorita distorsiunilor mici. Acestea sunt cotate cu cel mai bun sunet din toate clasele de amplificare si cu cea mai buna liniaritate in raport cu celelalte clase.

  Puterea generata de acest amplificator este de 20W la 8 Ohmi. Acesta trebuie alimentat de la o sursa de curent continuu de 22-24V la 3-4A.

  Lista de componente necesare:

  1 x Placa de test tip breadboard + fire de legatura
  1 x R1 = 18k
  1 x R2 = 18k
  1 x R3 = 1k
  1 x R4 = 1k
  1 x R5 = 68 Ohm
  1 x R6 = 1k
  1 x R7 = 0.68 Ohm
  1 x C1 = 2.2uF
  1 x C2 = 33pF
  1 x C3 = 330uF
  1 x C4 = 220pF
  1 x C5 = 2200uF
  1 x T1 = BC557
  1 x T2 = BC337
  1 x T3 = BC327
  1 x T4 = TIP42
  1 x T5 = TIP41
  3 x Contacte terminale
  !!! Atentie, montajul are nevoie de radiatoare pentru tranzistorii T4 si T5. Acestea nu fac parte din kit-ul electronic prezentat.
  + Bonus - 1 x cablaj test si cositor

  Sunt doua posibilitati de montare a pieselor! Una este pe placa electronica de test tip breadboard unde nu este necesara folosirea pistolului de lipit, iar cealalta pe cablajul electronic de test unde este necesara folosirea pistolului de lipit. Ambele variante sunt disponibile pentru pentru acest kit.

  Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii circuitului si pentru a realiza acest montaj pe breadboard vom avea nevoie de schema electronica prezentata mai jos:

  Schema electronica amplificator 20W clasa A cu tranzistori

  Kitul electronic mai contine un manual in care, pe langa schema electronica, mai gasim si configuratiile pinilor pentru componentele mai complexe folosite.

  De asemenea pentru aceasta aplicatie este disponibil si urmatorul material video in care este prezentata o functionalitate asemanatoare:  Poate esti interesat si de:

  Scheme de amplificatoare de joasa frecventa
  Revista Tehnium International 8/2000
  Catalog tranzistori bipolari de putere
  Proiectarea incintelor acustice

 • Categorie: Kituri educationale Level 1
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 14 ianuarie 2017.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti, prin care sa aducem un aport macar minim daca nu semnificativ in crearea viitorilor ingineri.


  Printr-o maniera profesionala incercam sa explicam fiecare kit electronic dedicat acestora. Site-ul mai contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.