• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 16 vizitatori si 
  2 membri online.

  Statii si posturi de transformare


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.


  Reclamata ta aici!


  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  Reclamata ta aici!

  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Document prezentat in limba romana.

  Autori: Prof.Dr.Ing. Aneta Hazi, Prof.Dr.Ing. Gheorghe Hazi - Universitatea din Bacau
  An aparitie: 2006

  Printre consideratiile generale asupra instalatiilor electrice ale statiilor si posturilor de transformare enumeram:

  1. Sistemul energetic:

  Acesta cuprinde ansamblul instalatiilor care servesc pentru producerea energiei intr-o forma utilizabila, conversia acesteia in energie electrica si uneori combinat in energie electrica si energie termica, transportul, transformarea, distributia si utilizarea energiei electrice sau termice.

  Toate elementele unui sistem energetic sunt caracterizate printr-un proces coordonat de producere, transport, distributie si consum de energie electrica sau termica.

  2. Sistemul electroenergetic:

  Acesta este un ansamblu de centrale, statii, posturi de transformare si receptoare de energie electrica, conectate intre ele prin liniile unei retele electrice. Sistemul electroenergetic reprezinta partea electrica a sistemului energetic si cuprinde instalatiile de producere a energiei electrice (generatoarele), instalatiile de transformare a acesteia de la o tensiune la alta (statii si posturi de transformare), instalatiile de transport si distributie a energiei electrice (retele de inalta, medie si joasa tensiune) si instalatiile de utilizare a acesteia.

  Energia electrica produsa de centralele electrice sufera mai multe transformari ale tensiunii pentru a putea fi transportata cu pierderi cat mai mici la distante cat mai mari si apoi utilizata de consumatori. Transportul energiei electrice la distante mari si foarte mari (de ordinul zecilor respectiv sutelor de kilometri) trebuie deci facut pe linii electrice de inalta si foarte inalta tensiune (110, 220, 400, 750 kV).

  Transportul energiei electrice la distante relativ mici (de ordinul kilometrilor sau cel mult cateva zeci de kilometri), se face cu ajutorul liniilor de medie tensiune (6, 10, 20 kV) iar la distante foarte mici (de ordinul sutelor de metri), pe linii de joasa tensiune (0,4 kV). Cu cat tensiunea este mai mare cu atat curentul este mai mic si ca urmare pierderile (consumul propriu tehnologic, C.P.T.) pentru transportul energiei electrice, scad foarte mult deoarece sunt proportionale cu patratul curentului.

  Pentru mai multe informatii, descarcati documentul.

 • Categorie: Electronica vintage
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 02 iunie 2015.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.