• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 51 vizitatori si 
  1 membru online.

  Calculul impedantelor


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.


  Reclamata ta aici!


  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  Reclamata ta aici!

  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Document prezentat in limba romana.

  Parametrii de circuit electric R, X, si Z reprezinta marimi ce caracterizeaza proprietatile unor elemente de circuit (rezistoare, bobine, condensatoare) de a disipa sau absorbi energie electromagnetica sub diferite forme (caldura, energie electrica sau magnetica) si la valori care depind de constructia elementului, de curentul electric (prin frecventa, amplitudine, forma de unda), precum si de alti factori de mediu (temperatura, presiune s.a.). Din aceste cauze, parametrii mentionati au valori determinate de conditiile de lucru ale elementelor, masurarea trebuind sa fie facuta in acele conditii sau in conditii apropiate.

  Astfel, in curent continuu se masoara rezistenta electrica a rezistoarelor si a bobinelor (la temperatura ambianta sau la temperaturi superioare, produse de exemplu de regimul de functionare la un anumit curent) sau rezistentele de izolatie si rezistentele dielectricilor condensatoarelor. In curent alternativ (de obicei sinusoidal) se masoara impedanta si componentele sale (modulul si argumentul sau partea reala si partea imaginara) pentru bobine si condensatoare.

  Bobinele cu miez feromagnetic avand rezistenta si reactanta mai mari decat cele fara fier, necesita masurarea in conditii de functionare, iar la condensatoarele electrolitice de filtraj masurarea se face cu tensiune continua de polarizare suprapusa peste cea alternativa. Prezentarea rezultatelor masurarii (in coordonate rectangulare sau polare, in procente etc.) precum si modul de afisare (analogic, digital, prin inregistrare etc.) trebuie realizate astfel incat sa fie sugestive pentru masurarea respectiva.

  Ca urmare, s-a dezvoltat o varietate foarte mare de aparate pentru masurarea impedantei, a caror clasificare este ingreunata si de faptul ca unele cauta sa fie cat mai universale, pe cand altele sunt foarte specializate.

  Pentru a intelege mai bine modul de calcul si mai exact ce inseamna impedanta, am atasat materialul video de mai jos:  Poate esti interesat si de:

  Kit electronic - Divizorul de tensiune capacitiv
  Regimul tranzitoriu al condensatorului ideal
  Concepte esentiale despre electronica
  Bobine - Generalitati

 • Categorie: Electronica de baza
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 04 aprilie 2015.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.