• Ultimele adaugate
 • Produse recomandate
 • Vizitatori online

  Acum sunt 40 vizitatori si 
  2 membri online.

  121 Scheme de radioreceptoare


  Imaginile produselor pot avea caracter ilustrativ. Va rugam consultati descrierea produsului.


  Reclamata ta aici!


  Download GRATUIT!

  Optiuni produs:

  Download GRATUIT:

  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.


  Reclamata ta aici!

  • Descriere
  • Alte detalii
  • Comentarii
  Document prezentat in limba romana.
  Autori: Andrei Ciontu, Ilie Mihaescu
  Editura: Teora
  An aparitie: 1996

  De ce o lucrare dedicata radioreceptoarelor? Deoarece receptorul de radio a fost, din punct de vedere istoric, prima aplicatie practica a electronicii; ramane cea mai fascinanta inventie a secolului al XIX-lea, care ii inflacareaza si acum pe copii si tineri sa-i inteleaga functionarea, sa realizeze singuri macar unul, apoi inca un altul, mai performant, si - obligatoriu - mai complicat, cu perfectionari tehnice proprii s.a.m.d., nascandu-se pasiunea, ce devine neobisnuita, de radioelectronist constructor amator.

  Sa nu se uite ca, in inventarea radioului (prin asta trebuie inteleasa emisia si receptia pe unde radio purtatoare de informatie), ponderea principala a stradaniilor a constituit-o realizarea unui radioreceptor cat mai performant, lucru realizat cu 100 de ani in urma de catre Guiliermo Marconi (1847 - 1937).

  Radioreceptoarele create de Marconi si popov au fost cu simpla detectie, in calitate de detector fiind folosit coherorul lui Branly. Pentru a fi cat mai sensibile, s-au folosit antene lungi, priza buna cu pamantul si realizarea rezonantei circuitelor oscilante - cu cele ale emitatoarelor.

  In acest volum sunt prezentate urmatoarele:

  - Radioreceptoare cu simpla detectie
  - Radioreceptoare cu amplificare directa
  - Radioreceptoare cu receptie
  - Radioreceptoare cu super reactie
  - Radioreceptoare superheterodina
  - Radioreceptoare sincronida
  - Radioreceptoare neconventionale: receptoare fara bobine, receptoare de electricitate statica, receptoare cu alimentare redusa, receptoare cu sursa de alimentare originala, receptoare fara sursa de alimentare.
  - Convertoare de frecventa
  - Radioreceptoare reflexe
  - Radioreceptoare cu circuite integrate

  Pentru mai multe informatii, descarcati documentul.

  De asemenea am atasat, pentru cei interesati am atasat urmatoarele materiale video in care se prezinta istoria radioului:  Poate esti interesat si de:

  Un tranzistor doua tranzistoare
  Receptoare radio
  Radioreceptoare de buzunar
  Radiodepanare ABC

 • Categorie: Carti electronica (RO)
 • Descarcare sau livrare spre: Romania & Moldova
 • Fi primul care scrie un comentariu acestui produs. Opinia ta conteaza!  Scrie opinia ta!

  Acest produs a fost adaugat in catalogul nostru la data de 04 august 2018.

  Content

  Comunitate educativa pentru electronisti

  electroKITS.ro este un site dedicat pasionatilor de electronica. Dorim sa cream o comunitate educativa pentru electronisti pentru dezvoltarea viitorilor ingineri.


  Site-ul contine numeroasa documentatie gratuita pentru o intelegere mult mai usoara a contructiilor electronice.


  Pentru a descarca gratuit, este necesara crearea unui cont.


  Procedura de inregistrare este extrem de simpla si nu ar trebui sa dureze mai multe de 15-20 secunde. In plus, de acum ajungi la descarcarile favorite mult mai repede.


  Materialele pentru descarcare gratuita, sunt carti, cursuri preluate de pe alte site-uri si indeplinesc conditia de copyright impusa de UE in sensul ca, autorii (sau, mai rar, mostenitorii, detinatorii drepturilor de autor) sau editurile, le-au pus gratuit la dispozitia publicului. In general acestea pot fi doar descarcate pentru uz personal.